Στο σφυρί ένα Mitsubishi Pajero Evolution

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη Mitsubishi Pajero Evolution αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με τον οίκο δημοπρασιών Silverstone Auctions να αναλαμβάνει την πώλησή του στις 13 Μαΐου στην Αγγλία.

Η ιστορία ενός εκ των δώδεκα ιστορικών homologation specials [Έκδοση rally] είναι ενδιαφέρουσα. Βλέπεις η Mitsubishi τα έδωσε όλα για να κερδίσει στην T2 κατηγορία το Pajero. Μιλώ φυσικά για το Paris-Dakar και το γεγονός ότι η Ιαπωνική εταιρία μεταμόρφωσε ένα φυσιολογικό Pajero σε τέρας με one-off εξαρτήματα. Στόχος ήταν η νίκη στην κατηγορία αλλά το Pajero Evolution ήταν τόσο καλό που κέρδισε γενικά… για την ακρίβεια, έκανε 1-2-3!

Το Pajero Evolution κινείται από έναν V6 3,5 λίτρων απόδοσης 280 ίππων και περίπου 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης φυσικά. Η ανάρτηση –μοναδική για αυτή την έκδοση– αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Είναι πλατύτερο 125 mm εμπρός και 110 mm πίσω, ενώ πατάει σε ελαστικά 265/70/16 και στους τέσσερις τροχούς. Τέλος, με βάρος που αγγίζει τους 2 τόνους, λίγα πράγματα μπορούν να το σταματήσουν στον δρόμο, ή πολύ μακριά από αυτόν. Το Pajero Evo μπορεί να μην βάζει φωτιά στον δρόμο, αλλά ήταν ένα super-SUV, πολλά χρόνια πριν αυτά γίνουν μόδα!

Μόλις 2.500 Pajero Evolution κατασκεύασε η Mitsubishi και το συγκεκριμένο το αγόρασε ο πυγμάχος Naseem Hamed το 1998. Έχει διανύσει μέχρι σήμερα 19.618 χλμ και ο οίκος εκτιμά πως θα πιάσει τιμή μεταξύ £15.000 και £18.000 (€17.660 – €21.200).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...