To Ariel Atom 4 είναι ταχύτερο από τη Bugatti Veyron SS στην πίστα του Top Gear

Σχετικά άρθρα

To καλοκαίρι του 2017 η Ariel παρουσίασε το Atom 4 και παρότι εμφανισιακά δεν έχει διαφορές σε σχέση με το παρελθόν αυτό είναι σχεδιασμένο από λευκό χαρτί. Στο τελευταίο επεισόδιο της 29ης σεζόν του Top Gear, ο Stig οδήγησε το εντυπωσιακό street-legal track day “παιχνίδι” στην πίστα της εκπομπής, και κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 16 δευτ..

Αυτός σημαίνει ότι το Atom 4 είναι το πέμπτο ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει μετρηθεί στην πίστα του Top Gear, πίσω από την Pagani Huayra (1:13.8), το BAC Mono (1:14.3), το Ariel Atom V8 500 (1:15.1) και την Lamborghini Huracan (1:15.8). Η McLaren MP4-12C ήταν δύο δέκατα πιο αργή, ενώ η Aventador και η Bugatti Veyron Super Sport έχουν ολοκληρώσει το γύρο σε 1:16.5 και 1:16.8 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την μικρή βρετανική εταιρία, το Atom 4 είναι ως καλύτερο, ταχύτερο και πιο πρακτικό από ποτέ. Κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα του Honda Civic Type R απόδοσης 320 ίππων με 420 Nm ροπής. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-160 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 261 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Aurus Senat

Η Aurus προχώρησε στην ανανέωση του Senat, με τη ρωσική λιμουζίνα να αποκτά νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέα matrix LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένα διακοσμητικά...

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...