Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μικρά coupe, crossover και shooting brake μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz F800 Style concept

Δεν είναι κρυφό ότι η Mercedes-Benz εργάζεται πάνω στα νέα A-Class και B-Class. Σε πρόσφατη συνέντευξη του Joachim Schmidt, ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mercedes-Benz, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του εργάζεται πάνω σε ένα νέο coupe, σε ένα crossover και σε ένα Shooting Break αυτοκίνητο που θα βασίζονται στην MFA πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιήσουν τα νέα A-Class και B-Class. Το coupe θα είναι μια μικρή CLS με 4 πόρτες, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2013 και πιθανότατα θα βασίζεται σχεδιαστικά πάνω στο F800 Style concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο.

Σε ότι αφορά το crossover, αυτό θα είναι έτοιμο το 2014 και θα τεθεί απέναντι από τα BMW X1Audi Q3 and Range Rover Evoque. Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές πέραν ότι το crossover των Γερμανών θα φορά έναν 1800αρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 204 ίππων καθώς και έναν 2.2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 170 ίππων.

Φαίνεται πάντως ότι τα Shooting Break είναι στην μόδα, μετά την Ferrari Four, και η Mercedes-Benz φαίνεται ότι θα κατασκευάσει ένα τέτοιο μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο CLS Shooting Brake και θα απευθύνεται αρχικά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο Schmidt δήλωσε επίσης ότι Mercedes φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να δανείσει την πλατφόρμα MFA και στην Infiniti, ανήκει στην Renault-Nissan, ώστε αυτή να κατασκευάσει ένα entry-level μοντέλο.

Τέλος το ιταλικό AutoReview φαίνεται ότι έχει στην κατοχή του μερικές φωτογραφίες από τα εσωτερικά των παραπάνω μοντέλων, έτσι όπως αυτά εμφανίστηκαν στο σχεδιαστικό κέντρο της Mercedes κατά την διάρκεια των εορτασμών των 125 χρόνων.

[Πηγή: Autonews , AutoReview.it]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...