Video: O Loeb δοκιμάζει το Citroen DS3 XL με τα 545 άλογα

Σχετικά άρθρα

O Sebastien Loeb, για πρώτη φορά, θα τρέξει στα διάσημα X Games του Los Angeles με ένα Citroen DS3 XL το οποίο φορά έναν 2.0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 545 ίππων με 800 Nm ροπής, το οποίο θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2.4 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος οδήγησε ήδη το νέο του Citroen ώστε να πάρει feeling προτού τεθεί απέναντι στους Grönholm, Pastrana και τους άλλους οδηγούς που τρέχουν κάθε χρόνο στα X Games.

[Πηγή: Red Bull]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Summer X Games 2012 Ι SEBASTIAN LOEB VS TRAVIS PASTRANA

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΣ ΆΝΤΖΕΛΕΣ!

Δύο ζωντανοί θρύλοι της σύγχρονης μηχανοκίνησης έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι στις αγωνιστικές πίστες του Λος Άντζελες. Πάντα ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC και οδηγός του Citroen DS3 ‘XL’, Sebastian Loeb αποδέχτηκε την πρό(σ)κληση του Travis Pastrana για να λάβει μέρος στα X Games την Κυριακή, 1 Ιουλίου στο Λος Άντζελες.

Μπορεί οι 71 νίκες σε 23 διαφορετικά ράλι από τη Σουηδία και την Αυστραλία μέχρι το Μεξικό και την Ιαπωνία να επιβεβαιώνουν μια σπουδαία καριέρα, ωστόσο οι νέες προκλήσεις κάθε άλλο παρά αδιάφορες είναι για τον Αλσατό παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC: «Μου αρέσει να διαγωνίζομαι και να δοκιμάζομαι συνεχώς σε καινούριες κατηγορίες. Μια εβδομάδα μετά το ράλι της Νέας Ζηλανδίας, θα βρίσκομαι στο Λος Άντζελε αποδεχόμενος την πρόσκληση του Travis Pastrana. Το Rallycross της Ευρώπης προσφέρει θέαμα ωστόσο η αμερικάνικη εκδοχή είναι πολύ πιο extreme! Για αυτό δε χρειάστηκε να ερωτηθώ δύο φορές για τη μοναδική αυτή ευκαιρία που μου δόθηκε να έρθω αντιμέτωπος με κορυφαίους οδηγούς όπως ο Marcus Gronholm, έχοντας στα χέρια μου ένα Citroen DS3 545 ίππων».

Στην προσπάθεια της να διασφαλίσει την επικράτηση του Loeb, η Citroen εξέλιξε το μοντέλο DS3 μετονομάζοντας το σε XL ώστε να παραπέμπει στα X Games. Με ελάχιστες διαφορές στο design αλλά με σημαντικές διαφοροποιήσεις στο σύστημα απόδοσης συγκριτικά με το DS3, το εξελιγμένο DS3 XL δοκιμάστηκε από τον Loeb στην πίστα Dreux στις Βερσαλλίες και όλα δείχνουν έτοιμα για τη μεγάλη μάχη.

Λίγα λόγια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross και τα X Games Λος Άντζελες:

Το 2011 οργανώθηκε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (GRC) με τρεις αγώνες. Φέτος το GRC έχει πέντε γύρους, συμπεριλαμβανομένων και των X Games Λος Άντζελες που σηματοδοτούν ότι η σεζόν βρίσκεται στα μισά. Οι αγώνες γίνονται σε ανάμικτες πίστες (χώμα/χαλίκι/άσφαλτος) μήκους ενός χιλιομέτρου. Υπάρχουν δύο δοκιμασίες των τεσσάρων γύρων η καθεμία, που καθορίζουν την κατάταξη για την εκκίνηση του τελικού ο οποίος διαρκεί πέντε γύρους. Σε κάθε αγώνα, οι οδηγοί θα πρέπει να ολοκληρώνουν ένα «Joker lap» που ακολουθεί ένα διαφορετικό, μακρύτερο μέρος της διαδρομής και η οποία περιλαμβάνει ένα άλμα 20 μέτρων. Αυτό το highlight κρατά τους θεατές με κομμένη την ανάσα. Οι «Ολυμπιακοί Αγώνες των extreme sports», τα X Games, διοργανώνονται από το 1994.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...