H Mercedes-Benz ετοιμάζει εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα για τη νέα E-Class

Σχετικά άρθρα

mercedes-benz-e-class-facelift-2013-70

Η Mercedes-Benz θα βγάλει στην αγορά τη νέα γενιά της E-Class (W213) κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2015-2016, με τις φήμες να θέλουν τους Γερμανούς να ετοιμάζουν έναν νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, μια διάταξη την οποία η Mercedes την άφησε πίσω της στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο κινητήρας είναι μέρος μιας νέας αρθρωτής αρχιτεκτονικής της εταιρίας, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν επίσης τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ, τα οποία θα τοποθετηθούν στην facelift έκδοση της νέας C-Class που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017. Η Mercedes ετοιμάζει επίσης και ένα νέο σύστημα για τα δύο αυτοκίνητα, το “Autobahn Pilot” το οποίο είναι ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει και σύστημα προσπέρασης.

Σε ότι αφορά την γρήγορη έκδοση της νέας γενιάς της C-Class. Η C63 AMG, ή όποιος αλλιώς ονομαστεί, θα φορά έναν twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο Speedshift κιβώτιο. Θα στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό. Το 2017, όταν κυκλοφορήσει η C-Class Facelift, η Mercedes θα αντικαταστήσει το 7-τάχυτο Speedshift κιβώτιο, με το νέο 9-τάχυτο αυτόματο Speedshift κιβώτιο. Τέλος, η plug-in υβριδική έκδοση της C-Class θα εκπέμπει λιγότερο από 60 γρ/χλμ.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...