Κατατακτήριες σε στεγνό προτιμά ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2014

Ο Fernando Alonso ήταν αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό FP1. Ο οδηγός τής Ferrari είχε μια πολύ καλή μέρα σήμερα, η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο FP2, πίσω από τον Lewis Hamilton. Πέρυσι, ο “El Nano” νίκησε στη συγκεκριμένη πίστα, αλλά φέτος, το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, καθώς η Mercedes φαίνεται να είναι ξανά η πρώτη δύναμη.

Οι αυριανές κατατακτήριες (ξεκινούν στις 09:00 ώρα Ελλάδας) και είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν σε βρεγμένο οδόστρωμα, αλλά ο 32χρονος θα προτιμούσε να μην βγουν τα ενδιάμεσα ή τα βρόχινα ελαστικά από τις ηλεκτρικές κουβέρτες, όπως εξηγεί:

Η συγκεκριμένη πίστα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τα ελαστικά, και τα μαλακά ελαστικά υποφέρουν από graining στα μεγάλα stint, έτσι είναι σημαντικό να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό για την Κυριακή. Αν βρέξει αύριο, θα έχουμε σίγουρα λιγότερες πληροφορίες για τον αγώνα και θα πρέπει να βασιστούμε περισσότερο σε… μαντεψιές. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Πέρα από τον πρώτο και δεύτερο καλύτερο χρόνο, ο Alonso πήρε δεδομένα από 48 γύρους (ή 261 χιλιόμετρα), δοκιμάζοντας κάποιες αναβαθμίσεις που είχε μαζί της η Ferrari, και είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχουν κάνει.

Ανεξάρτητα από την απόδοση των άλλων, είμαι χαρούμενος με ό,τι έχουμε κάνει. Όλες οι ομάδες έχουν μαζί τους αναβαθμίσεις σε κάθε αγώνα και πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Η Παρασκευή είναι μια ίδια, μια μέρα που πρέπει να δοκιμάσεις και να προσαρμόσεις τα ελαστικά στην πίστα και αυτό ίσως ήταν λίγο άσκοπο εδώ, γιατί ο καιρός κάνει λόγο για βροχή αύριο. Έχουμε φέρει κάποιες μικρές αναβαθμίσεις εδώ, τις οποίες έχουμε δοκιμάσει ήδη στο τεστ τού Μπαχρέιν. Όλα λειτούργησαν καλά και αυτό είναι καλό.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...