Το νέο Mazda MX-5 θα έχει αρκετές επιλογές για τον κινητήρα

Σχετικά άρθρα

2015 Mazda MX-5 rendering

Με την ερχομό του Σεπτεμβρίου (καλό μήνα) άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της πολυαναμενόμενη τέταρτης γενιάς του Mazda MX-5, καθώς αυτό θα παρουσιαστεί αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ιαπωνικού roadster αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, ενώ αυτό που προσωπικά έχω να προσθέσω είναι ότι 3 μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, δεν έχει διαρρεύσει καμιά φωτογραφία ούτε έχουμε πακτωλό από teasers, κάτι που δείχνει ότι όλη η βιομηχανία των spy photos αλλά και των διαρροών είναι προϊόν των ίδιων των εταιριών για να δημιουργούν ντόρο, με το ΜΧ-5 να μην τον χρειάζεται.

Next-gen Mazda MX-5 chassis (2)

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις τελευταίες φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας, που αναφέρουν ότι το MX-5 θα προσφέρεται με διάφορους κινητήρες. Ένας 2-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας Skyactiv, που θα συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο είναι η πιο επικρατέστερη επιλογή μέχρι στιγμής.

Όμως, σε αυστραλιανό μέσο ο υπεύθυνος της Mazda Αυστραλίας, Martin Benders, ανέφερε ότι η ιαπωνική εταιρία πιθανότατα θα προσφέρει επιπλέον επιλογές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο 2-λιτρος κινητήρας θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα, ενώ θα υπάρχει και ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός που τοποθετήθηκε στο νέο Mazda2, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πόσο θα αποδίδει. Η έκδοση αυτή θα έχει λιγότερα premium χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος, αλλά και η τιμή του.

Από την άλλη, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της Mazda Αυστραλίας, Steve Maciver, πρόσθεσε:

Ένα ελαφρύ πισωκίνητο sportscar που θα προσφέρει εξαιρετική αξία είναι αυτό που θέλουμε.

Τι πραγματικά θα φοράει το νέο ιαπωνικό “παιχνίδι” θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιες ώρες ακόμα, με τα αποκαλυπτήρια του να γίνονται σε live streaming. Υπομονή!

ΠηγήGoAuto

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...