Η General Motors λέει ότι τελείωσε με τις ανακλήσεις παλαιών μοντέλων!

Σχετικά άρθρα

gm-recall

Υπήρχε κάποια στιγμή τους προηγούμενους μήνες που πιστεύαμε πως οι ανακλήσεις της General Motors απλά δεν θα τελειώσουν! Έχεις παρατηρήσει κάτι στην θεματολογία μας; Ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού και ακόμη περισσότερο προς το τέλος του, οι ανακλήσεις της GM έχουν αραιώσει. Τώρα μάλιστα, η εταιρία ένιωσε πως είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη λήξη των ανακλήσεων παλαιότερων μοντέλων της.

Πιστεύω πως κοιτώντας το παρελθόν, έχουμε στην ουσία τελειώσει. Αν βρούμε προβλήματα, θα τα λύσουμε αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε, είναι να δημιουργούμε οχήματα χωρίς ελαττώματα καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός.

Δήλωσε η CEO της GM, Mary Barra. Έπειτα από περίπου 29 εκατομμύρια οχήματα και 67 εκστρατείες ανάκλησης μέσα στο 2015, σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία της φίρμας, μάλλον ολοκληρώνεται. Ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον, αλλά ας μην πάμε τόσο μακρυά, μιας και η GM ανακοίνωσε σήμερα ακόμη δύο ανακλήσεις.

Η πρώτη αφορά 48.114 Cadillac ATS MY2013 και Buick Encore MY2013 στα οποία ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας του οδηγού και των επιβατών δεν μπορεί να κλειδώσει σε μια συσπειρωμένη θέση κάτω από ορισμένες συνθήκες, επιτρέποντας στις ζώνες ασφαλείας να βγαίνουν προς τα έξω, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 2.800 Chevrolet Corvette MY2015 στις οποίες ο πλευρικός αερόσακος του οδηγού ίσως να μην αναπτυχθεί πλήρως σε περίπτωση ατυχήματος (επηρεάζει 2.000 αυτοκίνητα). Επίσης 800 Corvette MY2015 ανακαλούνται για τον λόγο πως κατά τη κατασκευή τους δεν έχει τοποθετηθεί καλά το ένα συρματόσχοινο του χειρόφρενου. Τα περισσότερα από τα 2.800 αυτοκίνητα δεν έχουν πουληθεί και βρίσκονται στους αντιπροσώπους της GM, με την GM να διακόπτει προσωρινά τις πωλήσεις της Corvette ώστε να επιδιορθώσει τα προβλήματα.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...