Jordan: Ήρθε η ώρα για τον Ecclestone να σκεφτεί τη σύνταξη

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Τα πράγματα δεν αλλάζουν στη Formula 1. Οι μικρότερες ομάδες θέλουν μείωση του κόστους, ενώ οι μεγαλύτερες δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Οπότε, οι μικρότερες ζητούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών, και φυσικά οι μεγάλες ομάδες απαντούν αρνητικά. Για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα, ο Bob Fernley έστειλε μια επιστολή στον Bernie Ecclestone, εκ μέρους της Force India, της Sauber και της Lotus.

Η απάντηση που έδωσε ο Ecclestone, ίσως και λόγω συνήθειας από τα δικαστήρια, επικεντρώθηκε περισσότερο στο να αποκρούσει κατηγορίες για κρυφές ατζέντες, παρά στο να προτείνει κάποια λύση. Μιλώντας στα MME, ο Βρετανός είπε:

Ελπίζω (o Fernley) να ξέρει τι σημαίνει καρτέλ. Αν το γνωρίζει, δεν γίνεται να πιστεύει πως εδώ υπάρχει κάτι τέτοιο. Λέει βλακείες και αυτό είναι το πρόβλημα όταν έχουμε συνεδρίες με αυτούς τους διευθυντές και προέδρους. Δεν έχουν ιδέα τι λένε.

Έχουν υπογράψει συμβόλαιο. Ξέρουν ακριβώς τι έχουν υπογράψει και πόσα λεφτά θα πάρουν. Το μοναδικό που δεν ελέγχουμε είναι το πόσα θέλουν να ξοδέψουν, αυτό είναι και το πρόβλημα. Σε μια επιχείρηση κοιτάς πόσα χρήματα θα πάρεις και φροντίζεις να ξοδέψεις λιγότερα. Αν δεν το κάνεις, τότε έχεις πρόβλημα και αυτοί (στις μικρές ομάδες) δεν φαίνεται να ακολουθούν τη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Eddie Jordan

Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας και πλέον σχολιαστής του BBC, Eddie Jordan θεωρεί πως ο Ecclestone θα έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται την συνταξιοδότηση, ασχέτως που ο Bernie δήλωσε πρόσφατα, πως αν δεν δει τα ραδίκια ανάποδα, δεν παραιτείται.

Ο Bernie άλλα λέει σε εμένα, άλλα στο ένα χαρτί και άλλα στο άλλο. Τα έχει χαμένα. Κανείς δεν ξέρει αν εννοεί όσα λέει και αν καλά καλά ξέρει ο ίδιος τι λέει. Τη μία θέλει να βοηθήσει τις μικρές ομάδες και την άλλη δεν ενδιαφέρεται. Πρόσφατα είπε πως δεν θέλει τους νέους στη Formula 1. Αν δεν καταλαβαίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως θα έπρεπε να παραδώσει (τα ηνία) σε κάποιον που τα καταλαβαίνει.

Είμαστε απλοί κηδεμόνες του αθλήματος. Έχουμε την υποχρέωση να το παραδώσουμε στην επόμενη γενιά υγιές και ανταγωνιστικό. Αργά ή γρήγορα όλοι βγαίνουμε στη σύνταξη και πιστεύω πως είναι ώρα για τον Bernie να το σκεφτεί σοβαρά.

Συμφωνώ και διαφωνώ με τις δηλώσεις του Jordan, γιατί μπορεί να είναι περασμένης ηλικίας ο Bernie, αλλά αυτός και η ¨τυραννία¨ του έφεραν τη Formula 1 στις χρυσές εποχές της. Μετά την ανάμειξη των ομάδων στα πολιτικά και οικονομικά της F1 άρχισε να χάνεται η μπάλα. Στο κάτω κάτω, έχει παραδεχτεί και ο ίδιος πως πλέον δεν του ανήκει η Formula 1, αλλά δουλεύει για τους ανθρώπους που έχουν τη Formula 1. Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πρέπει να βγει στη σύνταξη;

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...