Η αυστραλιανή Joss εξασφάλισε επένδυση από έλληνα επιχειρηματία για να κατασκευάσει το JP1 Supercar

Σχετικά άρθρα

Joss JP1 supercar first official images

Όταν πριν από 3,5 χρόνια η αυστραλιανή Joss Developments παρουσίαζε το νέο της supercar JP1, έλεγε πως θα το έβγαζε στη παραγωγή μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε. Αρκετοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν πως η εταιρία έκλεισε, αλλά αυτή προσπαθεί να μαζέψει χρήματα μέσω του Kickstarter, με το Crowdfunding να της αποφέρει $24.887 από 123 χρηματοδότες, που προφανώς δεν είναι αρκετά. Ο Matt Thomas, όμως, ιδρυτής της εταιρίας, επιβεβαίωσε ότι η λύση βρέθηκε και η Joss εξασφάλισε επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στον Έλληνα Άλεξ Χατζημιχαήλ.

alex-708

Ο 39-χρονος ομογενής, που κατάγεται από την Κω, μαζί με τον όμιλο των εταιρειών, ειδικεύεται σε εταιρείες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων και έχει εταιρείες στην Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Βρετανία. Με τη συμφωνία αυτή, η Joss ελπίζει να συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια για δημόσια εγγραφή, που θα βοηθήσουν με τη σειρά τους να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για γίνει το project του supercar Joss JP1 πραγματικότητα.

Μιλώντας για το θέμα ο Thomas, είπε χαρακτηριστικά:

Έχουμε υπογράψει μια συνεργασία με τον Όμιλο Χατζημιχαήλ, η οποία είναι γιγαντιαία για εμάς. Αυτή πρόκειται να είναι μεγαλύτερη και από τον Ben Hur για μας. Ο κόσμος λέει ότι έχουμε 35 εκατομμύρια δολάρια δολάρια, όχι [δεν έχουμε], θα πάμε σε μια δημόσια εγγραφή στις αρχές του επόμενου έτους… για να αυξήσουμε περισσότερο τα χρήματα. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος για να γίνει δημόσια εγγραφή, η οποία είναι μέρος του συνόλου της συμφωνίας είναι με τον Όμιλο Χατζημιχαήλ.

Αυτή προβλέπει ότι ο Thomas, ο οποίος στο παρελθόν έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για τις εταιρίες ΒΜW, Ford, Aston Martin, Rolls Royce κ.α, θα γίνει επικεφαλής μηχανολογίας και σχεδιασμού, ενώ ο Alex Χατζημιχαήλ θα διευθύνει την επιχείρηση, με τον πρώτο να πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι Joss είναι πραγματικά στο δρόμο του γίνει μια πλήρως χρηματοδοτούμενη εταιρεία supercar.

Joss JP1 supercar

Το αυτοκίνητο είναι ένα διθέσιο supercar και έχει κατασκευαστεί πάνω σε ένα κυψελοειδές υποπλαίσιο με το σώμα του να είναι από carbon. Θα φορά έναν αλουμινένιο V8 κινητήρα 6.6-λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο απόδοσης 507 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο-χειροκίνητο κιβώτιο AMT (Automated Manual Transmission) της Albins Zeroshift. Το βάρους μόλις 940 κιλών αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.0 δευτερόλεπτα, τα 0-160 χλμ/ώρα σε 6.0 δευτερόλεπτα ενώ η αναμένεται να ξεπερνά τα 360 χλμ/ώρα.

Η αγορά JP1 ενδέχεται να κυμανθεί από 700.000 έως ένα εκατομμύριο δολάρια αλλά αυτό δεν τρομάζει τον ομογενή επιχειρηματία, δηλώνοντας εμφατικά:

Πάντα ήθελα να έχω μια εταιρεία που θα ανταγωνιζόταν τη Maserati και τη Ferrari.

ΠηγήCar Advice

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...