Η Renault πιστεύει πως πέτυχε τον αρχικό της στόχο

Σχετικά άρθρα

BARCELONA F1 TESTS 2015

Μετά από τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς το 2014, η Formula 1 έγινε ξανά πρωτάθλημα κινητήρων και με την Mercedes να έχει κάνει με διαφορά την καλύτερη δουλειά στο νέο αυτό πλαίσιο, Ferrari και Renault προσπαθούν εδώ κι ένα χρόνο να την φτάσουν.

Οι Γάλλοι έθεσαν δυο στόχους πριν την έναρξη της νέας σεζόν: Αρχικά, να μειώσουν μέχρι τη Μελβούρνη στο μισό τη διαφορά δύναμης από το Γερμανικό power unit και έπειτα, να πάρουν τουλάχιστον πέντε καρό σημαίες, δυο περισσότερες από ό,τι κατάφεραν την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Remi Taffin, ο πρώτος στόχος επετεύχθη και με περαιτέρω βελτίωση μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έρθουν και οι απαιτούμενες νίκες.

Είχαμε ως στόχο να κλείσουμε τη διαφορά, κι ενώ δεν πρόκειται να εμφανίσω αριθμούς, μπορώ πραγματικά να πω ότι έχουμε καταφέρει το στόχο μας, που ήταν να μειώσουμε τουλάχιστον κατά το ήμισυ τη διαφορά από την Mercedes.

Στη συνέχεια, θα με ρωτήσετε: “Ποια ήταν η διαφορά με τη Mercedes;” αλλά αυτό είναι σχετικό. Προσπαθήσαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση στην οποία θα είμαστε πιο κοντά όταν ξεκινήσει η σεζόν και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στο τέλος της σεζόν, όπου θα μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες.

Η Mercedes αποκάλυψε πως ολοκλήρωσε τις δοκιμές με ένα μόνο power unit, κάτι που έκανε και η Lotus, νέος πελάτης για φέτος των Γερμανών. Πέρα από την δύναμη, μετράει η αξιοπιστία και η οδηγισιμότητα του κινητήριου συνόλου, πράγμα στο οποίο η Renault έχει δρόμο ακόμη για να διανύσει.

Δεν εργαστήκαμε στην οδηγική συμπεριφορά, αλλά στην πραγματική ισχύ του κινητήρα, που μπορούμε πραγματικά να δούμε στην πίστα. Όμως, όταν ερχόμαστε στην οδική συμπεριφορά, υπάρχουν δύο πράγματα: Υπάρχει το πώς βλέπετε την οδική συμπεριφορά από πλευράς υλικού (εξαρτημάτων), και αυτό έχει διορθωθεί τώρα, και υπάρχει η πλευρά της χαρτογράφησης, με την οποία θα ασχοληθούμε τώρα.

Με μόλις μια εβδομάδα να απομένει για την έναρξη των επίσημων διαδικασιών στην Μελβούρνη, θα μπορέσουμε σύντομα να δούμε τα πρώτα δείγματα δουλειάς όλων των ομάδων και των κατασκευαστών και να τα αντιπαραβάλουμε με τις έως τώρα δηλώσεις τους.

[Photo Copyrights: Bernard Asset]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...