Το Κτήνος του Τορίνο “βάζει φωτιά” στο Goodwood

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τίτλο

Το “Κτήνος του Τορίνο” ήταν να δώσει το παρόν στο περσινό Goodwood Festival of Speed αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ήταν δυνατό. Δεν πειράζει όμως, αφού το φλογοβόλο τέρας έδωσε το παρόν στο φετινό.

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι από ένα προηγούμενο άρθρο που είχε γίνει, ορίστε μία ανακεφαλαίωση:

“Πίσω στο 1911, η FIAT είχε κατασκευάσει ένα τέρας με σκοπό να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας. Ένα τέρας 28.5 λίτρων. Το FIAT S76.

Δύο S76 είχαν κατασκευαστεί. Ένα το 1910 και ένα το 1911. Αυτό που θα δεις στο video-trailer που ακολουθεί, είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο και έχει αναπαλαιωθεί και ανακατασκευαστεί στην αρχική του δόξα. Δεν ήταν μόνο τα 28.5 λίτρα του τετρακύλινδρου –ναι, τετρακύλινδρου- κινητήρα όμως που τραβάνε την προσοχή. Εξίσου εντυπωσιακές, είναι τεχνολογίες όπως οι 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, οι εκκεντροφόροι επικεφαλής και οι πολλαπλοί σπινθήρες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; 300 άλογα! Μπορεί να μην ακούγονται πολλά για 28.500 κ.εκ., αλλά μην ξεχνάς πως μιλάμε για το 1910-1911. Όπως και να έχει, ήταν αρκετά για να ωθήσουν το Τέρας του Τορίνο μέχρι τα 186 km/h!”

Όπως αναφέρουν και οι σχολιαστές, ευτυχώς που οι φλόγες είναι πάνω από τις αχυρόμπαλες… σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο τίτλος μπορεί να ήταν κυριολεκτικός…

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα