Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Σχετικά άρθρα

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την καθυστέρηση της παρουσίασης νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Για τους ίδιους λόγους, η Fiat ετοιμάζεται για μια σημαντική αλλαγή στο 500e, το οποίο από την πρώτη στιγμή κυκλοφορεί αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Fiat ζήτησε από τους προμηθευτές της να τις στείλουν προσφορές για την αύξηση της παραγωγής του 500e στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο σε 175.000 μονάδες ετησίως από τις 77.260 που κατασκεύασε το 2023.

Αυτό θα γίνει με την υιοθέτηση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης στο 500e, με την είδηση να επιβεβαιώνονται από την Il Corriere della Sera και από τους προμηθευτές της ιταλικής εταιρίας.

Παρότι η Fiat δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, από το παραπάνω νούμερο οι 100.000 πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αφορούν το υβριδικό μοντέλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fiat έχει ακόμα στην αγορά το 500, το οποίο κυκλοφορεί από το 2007 και κατασκευάζεται στο Tychy της Πολωνίας, και τα τελευταία χρόνια κινείται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ωστόσο, η παραγωγή της έκδοσης του 500e με ήπιο υβριδικό σύστημα δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τα τέλη του 2025 ή τις αρχές του 2026.

Η προσθήκη μιας τέτοιας έκδοσης του 500e στο εργοστάσιο του Mirafiori θα μπορούσε να μειώσει τους φόβους των συνδικάτων στην πτώση του όγκου των πωλήσεων του αμιγώς ηλεκτρικού 500e, καθώς και να βοηθήσει στην ικανοποίηση του στόχου της ιταλικής κυβέρνησης να διατηρήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της χώρας σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ετησίως.

Πέρυσι, η Fiat πούλησε στην Ευρώπη σχεδόν 104.000 μονάδες του 500 και σχεδόν 62.000 του ηλεκτρικού 500e.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...

H Fiat μετονομάζει το τωρινό Panda σε Pandina

Με τον ερχομό του νέου Panda να πλησιάζει η Fiat ανακοίνωσε σήμερα πως μετονομάζει την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου σε Pandina, αφού θα συνεχίσει...