H Suzuki θα αγοράσει το 19.9% που κατείχε η Volkswagen έναντι €3.47 δις

Σχετικά άρθρα

163_0710_photos

Η συνεργασία μεταξύ Volkswagen και Suzuki ανήκει στο παρελθόν  και η πρώτη είναι αναγκασμένη να επιστρέψει στην δεύτερη το 19.9% των μετοχών της. Η Suzuki είναι φυσικά υποχρεωμένη να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο αλλά μέχρι τώρα, δεν γνωρίζαμε πόσο ακριβώς θα είναι αυτό.

Έγκυρα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η Ιαπωνική εταιρία στην Volkswagen, ανέρχεται στα $3.9 δισεκατομμύρια – τη στιγμή που η Volkswagen τις είχε αγοράσει το 2010 έναντι $2.3 δισεκατομμυρίων.

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι σαφές το τι θέλει να κάνει η Suzuki τις μετοχές που απ’ ότι φαίνεται, την Πέμπτη θα αγοράσει πίσω. Ωστόσο, η Third Point LLC που κατέχει μερίδιο στην Ιαπωνική φίρμα, μέσω του Daniel Loeb την προτρέπει να τις ακυρώσει και να εστιάσει στην αύξηση της αξίας για τους υπάρχοντες μετόχους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW θα πληρώσει αποζημιώσεις 50 εκατ. ευρώ σε 60.000 Ιταλούς λόγω του Dieselgate

Η Volkswagen ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 60.000 Ιταλούς που τα αυτοκίνητά τους επηρεάζονται από το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων, πληρώνοντας 50 εκατ. ευρώ. Ο...

Η Volkswagen teasάρει νέα έκδοση του Golf GTI

Την 31η Μαΐου, κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nurburgring, η Volkswagen θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Golf GTI, καθώς φέτος γιορτάζει...