O Osamu Suzuki μπήκε στο πολύ κλειστό κλαμπ του Motoring Hall of Fame

Σχετικά άρθρα

Ενόψει των 94ων γενεθλίων του τον Ιανουάριο, ο Osamu Suzuki, ανώτερος σύμβουλος της Suzuki, γιορτάζει την ένταξή του σε ένα από τα πιο ελίτ κλαμπ που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα στον κόσμο – το Motoring Hall of Fame.

Ο κ. Suzuki είναι ένα από τα μόλις 39 εξέχοντα άτομα παγκοσμίως που έχουν ενταχθεί στο Motoring Hall of Fame από το 2010. Επιπλέον, η ηλικία και το εντυπωσιακά μακρύ ιστορικό του κ. Suzuki ως πρόεδρος της Suzuki για πέντε δεκαετίες, σημαίνει ότι έχει την τιμή να είναι ο σημερινός “πατέρας” του Motoring Hall of Fame House – ένας τίτλος που είχε απονεμηθεί στο παρελθόν στον σπουδαίο sir Stirling Moss, που δυστυχώς πέθανε το 2020.

Το Motoring Hall of Fame ιδρύθηκε το 2010 και τα μέλη του είναι άνδρες και γυναίκες που θεωρούνται από τους έμπειρους κριτές του ως από τους πιο εξαίρετους, αφοσιωμένους, ταλαντούχους και εμπνευσμένους ανθρώπους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Osamu Matsuda γεννήθηκε στην ιαπωνική πόλη Gero, στην επαρχία Gifu, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Hida, στις 30 Ιανουαρίου 1930. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Chuo το 1953, ο Osamu ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος σε τοπική τράπεζα. Η ζωή του άλλαξε όταν παντρεύτηκε την Shoko Suzuki, εγγονή του πατριάρχη της Suzuki Motor Corporation, Michio Suzuki.

Καθώς η οικογένεια Suzuki δεν είχε κληρονόμο ανδρικού φύλλου, ο Osamu “παντρεύτηκε” την οικογένεια και ακολουθώντας το ιαπωνικό έθιμο, ο Osamu πήρε το οικογενειακό όνομα Suzuki, για να γίνει Osamu Suzuki, και έγινε ο τέταρτος υιοθετημένος γιος που διοίκησε την εταιρεία.

Ο Osamu Suzuki έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 1978 και τον Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Suzuki συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούνιο του 2021 και έγινε σύμβουλος της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Ανάκληση 21.353 Suzuki Jimny

Η Suzuki προχωρά στην ανάκληση 21.353 Jimny παραγωγής μεταξύ 12 Νοεμβρίου 2018 και 7 Σεπτεμβρίου 2019 επειδή η φτερωτή τροφοδοσίας καυσίμου στην αντλία καυσίμου,...

Η Suzuki ανανεώνει δεύτερη φορά το Vitara

Η τωρινή γενιά του Vitara παρουσιάστηκε το 2014 και το καλοκαίρι του 2018 η Suzuki είχε παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του. Έξι χρόνια μετά,...

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...