Η Ford πούλησε το εργοστάσιο της στη Ρουμανία στη τουρκική κοινοπραξία της

Σχετικά άρθρα

Η Ford έκανε γνωστό σήμερα πως πούλησε το εργοστάσιο της στη Κραϊόβα της Ρουμανίας στην Ford Otosan, την κοινοπραξία που έχει στη Τουρκία με την Koc Holding.

Η πώληση είναι ύψους 575 εκατ. ευρώ, με την Ford Otosan να καταβάλει επιπλέον 140 εκατ. ευρώ στη Μπλε Οβάλ εταιρία σε βάθος 10ετίας, σύμφωνα με κριτήρια που αφορούν την αξιοποίηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου.

Σήμερα στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Puma και EcoSport, με το τελευταίο να ολοκληρώνει την παραγωγή του εντός του έτους. Από το 2023 θα κατασκευάζονται σε αυτό τα Transit Courier και Tourneo Courier,, με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις να αναμένονται το 2024. Από το 2024 στο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και η ηλεκτρική έκδοση του Puma.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford Otosan θα συνεργαστεί με την SK Innvation για την κατασκευή στη Τουρκία ενός εργοστασίου μπαταριών έως το 2025. Το εργοστάσιο, που θα βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, θα είναι το πρώτο αντίστοιχο στην Τουρκία και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ford να παράγει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2026.

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει κυψέλες NMC υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο για συναρμολόγηση σε μονάδες συστοιχίας μπαταριών. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει περί τα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα από 30 έως 45 γιγαβατώρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...