Νέο Toyota Prius και Lady Gaga. Και όμως σχετίζονται

Σχετικά άρθρα

Toyota-Prius_2016_1600x1200_wallpaper_11

Το Toyota Prius βρίσκεται στην 4η γενιά του και έχει γνωρίσει ιδιαίτερη κριτική σχετικά με τον σχεδιασμό του. Οι Ιάπωνες φυσικά και ήταν ενήμεροι για την κριτική αυτή, έχοντας πλήρη επίγνωση, με τον επικεφαλής σχεδιαστή της 4ης γενιάς του Prius Shunsaku Kodama να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδιασμού του υβριδικού αυτοκινήτου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Kodama είπε πως του ανατέθηκε το δύσκολο έργο της σχεδίασης ενός φουτουριστικού αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός του οποίου θα μείνει στον χρόνο, αλλά δεν “θα τρομάζει” τους ανθρώπους. Το νέο Prius έπρεπε να είναι “σέξι”, να μεταδίδει συναισθήματα, ενώ έπρεπε να εξακολουθεί να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα “πράσινο” αυτοκίνητο. Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό του, ο Kodama ξεκίνησε να σχεδιάζει το νέο Prius έχοντας κατά νου την… Lady Gaga.

Ως έννοια, εγώ και η ομάδα μου σκεφτόμασταν στην Lady Gaga. Θέλαμε να ήμασταν ακραίοι στον σχεδιασμό μας.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι εντελώς διαφορετικό από τους ανταγωνιστές μας και από τα υπόλοιπα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα. Επιχειρήσαμε να γίνουμε συναισθηματικοί και ενθουσιώδεις στον σχεδιασμό της τέταρτης γενιάς του Prius.

Σίγουρα η σχεδίαση του Prius ξεχωρίζει. Είναι εξαιρετικά Ιαπωνικός, κάτι που δεν αρέσει σε μια μερίδα του κοινού. Η Toyota θέλησε να κάνει το νέο Prius όσο γινόταν περισσότερο αεροδυναμικό και για να το πετύχει αυτό θα έπρεπε να αφήσει πίσω τον τριγωνικό σχεδιασμό, κάτι που ούτε τα μεγάλα κεφάλια της Toyota, αλλά ούτε και οι σχεδιαστές της το ήθελαν. Έτσι μετά από πολλά σχέδια η ομάδα του Kodama κατέληξε με δύο τελικές προτάσεις. Στην πρώτη, η σχεδίαση ήταν περισσότερο οργανική, ενώ η δεύτερη ήταν πιο τεχνολογική. Οι σχεδιαστές πρότειναν την πρώτη, αλλά η διοίκηση της εταιρίας επέλεξε την δεύτερη. Στο τέλος βρέθηκε μια λύση που ήταν αρεστή σε όλους, με τους σχεδιαστές να δίνουν λύση ακόμη και στον διαθέσιμο χώρο στα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο Prius μπορείς να διαβάσεις εδώ, ενώ να θυμίσω πως μόνο στην Ιαπωνία θα προσφέρεται και ως τετρακίνητο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...