Το Σεπτέμβριο του 2015, η Toyota παρουσίασε την τέταρτη γενιά του Prius, και από την πρώτη στιγμή αρκετοί ήταν αυτοί που “έπεσαν να φάνε” την ιαπωνική εταιρία για τον σχεδιασμό του. Όχι, ότι ήταν ποτέ όμορφο στην 20χρονη ιστορία του, αλλά η τελευταία γενιά είναι ίσως η πιο εκκεντρική απ’όλες.

Ένα χρόνο αργότερα, στην έκθεση του Παρισιού η Ιαπωνική εταιρία παρουσίασε την plug-in έκδοση του μοντέλου, το Prius Prime, το οποίο διαθέτει αρκετά διαφορετικό σχεδιασμό, με την Toyota να αναφέρει ότι αυτό συνέβη αφού άκουσαν τα παράπονα των καταναλωτών. Η εμφάνιση, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί το κοινό της εταιρίας, καθώς η Toyota πέτυχε το 2017 τον στόχο της για τις πωλήσεις των υβριδικών 3 χρόνια νωρίτερα.

Φαίνεται, όμως, ότι στο facelift του Prius, το οποίο φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο, η Toyota θα αλλάξει αρκετά τον σχεδιασμό του, έτσι ώστε να είναι πιο αρεστό στον κόσμο, και θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Prius Prime. Το Prius facelift θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, και οι μεγαλύτερες αλλαγές θα εντοπίζονται στο εμπρός και πίσω μέρος, κάνοντας το αυτοκίνητο να έχει ένα πιο “καθαρό” παρουσιαστικό.