Προβληματισμός στη Mercedes για την απόδοση του Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν έδειξε πως ο Lewis Hamilton είχε καθαρή υπεροχή έναντι του Nico Rosberg, όμως τα πράγματα άλλαξαν στο τέλος. Ο Γερμανός είχε 6 συνεχόμενες pole positions και 3 συνεχόμενες νίκες στα τελευταία Grand Prix, κάνοντας έτσι προσωπικό ρεκόρ. Τι είναι αυτό που σταμάτησε τον ρυθμό του Hamilton;

Σύμφωνα με τον Πρωταθλητή, φταίνε οι αλλαγές που έγιναν στο γερμανικό μονοθέσιο στη Σιγκαπούρη. Άλλοι θεωρούν ότι ο 30χρονος έριξε μόνος τον ρυθμό του λόγω μαθηματικής εξασφάλισης του πρωταθλήματος, ενώ κάποιοι πάλι πιστεύουν ότι η Mercedes έδωσε ουσιαστικά μερικές νίκες στον Rosberg, προκειμένου να μικρύνει ο χαρακτηρισμός «loser» που είχε πάρει.

Ο Toto Wolff προσπαθεί να μάθει γιατί ο Βρετανός έχασε ένα μέρος της ταχύτητάς του, αλλά ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να είναι μόνο οι αλλαγές που έγιναν στο μονοθέσιο τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, για το σενάριο της χαλάρωσης, ο Αυστριακός θεωρεί ότι αυτό είναι πιθανό, αλλά όχι κάτι που έγινε σκόπιμα από τον «Billion Dollar Man».

Wolff-Hamilton

Θα έλεγα ότι (οι αλλαγές) είναι η πιο πιθανή υποψία. Το μονοθέσιο αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε, και μετά από τη Σιγκαπούρη το αναπτύξαμε σε μία κατεύθυνση. Πήραμε κάποια μαθήματα εκείνο το 3ήμερο. Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο κινήθηκε περισσότερο προς τον Nico και απομακρύνθηκε από τον Lewis. Μπορεί να είναι ένας παράγοντας, αλλά δε θα ήθελα να καταλογίσω το γεγονός σε μόνο ένα παράγοντα. Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες και να έπαιξαν ρόλο.

Υπήρξε πολλή συζήτηση για το αν ο Nico βελτιώθηκε ή αν το μονοθέσιο πήγε προς το μέρος του ή αν ο Lewis χαλάρωσε· ασυνείδητα και όχι συνειδητά. Δε νομίζω ότι είναι συνειδητά, προσπαθούσε σκληρά και ήταν ο ίδιος οδηγός, αλλά ίσως να έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του. Δεν ξέρω. Θα πρέπει να κάνουμε μία έξυπνη λίστα τις επόμενες εβδομάδες και να προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε. Στο τέλος της ημέρας, ήταν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια είδαμε σπουδαία οδήγηση από τον Nico.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...