Volvo PowerPulse. Το τέλος του turbo lag

Σχετικά άρθρα

PowerPulse Spool up

H Volvo παρουσίασε πριν από 2 ημέρες την ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της, το S90 και με την ευκαιρία αυτή παρουσιάζει και μια νέα καινοτόμα τεχνολογία για τους πετρελαιοκινητήρες, η οποία υπόσχεται να βάλει τέλος στο turbo lag.

PowerPulse air from filter

H τεχνολογία έχει ονομαστεί PowerPulse και για αρχή υπάρχει στον D5 2,0-λιτρο turbodiesel κινητήρα των 235 ίππων με τα 480 Nm ροπής. Αυτό που κάνει είναι να αντλεί αέρα από το φίλτρο αέρα, ώστε να καλυφθεί το turbo lag στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του diesel κινητήρα.

PowerPulse Compressed airtank

Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν μικρό κομπρέσορα ο οποίος αναλαμβάνει την συμπίεση του αέρα σε ένα δοχείο χωρητικότητα μόλις 2 λίτρων. Το PowerPulse, όταν ο οδηγός αποφασίσει να πατήσει έντονα το πεντάλ του γκαζιού, με τον κινητήρα να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές, ανοίγει μια βαλβίδα που επιτρέπει στον συμπιεσμένο αέρα να πάει στην εισαγωγή του κινητήρα, ώστε έτσι να υπερκεραστεί ο μικρός όγκος καυσαερίων που γυρνούν την τουρμπίνα δύο σταδίων, αυξάνοντας έτσι την υπερπλήρωση της σε αέρα.

PowerPulse advantage
Πλεονεκτήματα PowerPulse

Όταν τα καυσαέρια μπορούν να γυρίσουν μόνα τους τον στροβιλοσυμπιεστή της τουρμπίνας ή όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ του γκαζιού με λιγότερη πίεση, τότε το σύστημα γεμίζει με αέρα την δεξαμενή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...