Δοκιμάζοντας την 1 εκατ. δολαρίων Lagonda Taraf

Σχετικά άρθρα

632966

Η Aston Martin παρουσίασε την Lagonda Taraf τον Νοέμβριο του 2014 στο Dubai, και ξέραμε ότι θα βγει σε λιγότερο από 100 μονάδες από το τμήμα Q by Aston Martin και θα προσφέρεται αρχικά σε πελάτες από την Μέση Ανατολή. Πριν περίπου ένα χρόνο, όμως, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα πωλείται και στην Ευρώπη και στην Νότια Αφρική, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του CEO της Aston Martin που είχε δηλώσει πως εξετάζουν τη δυνατότητα να πωλούν την Lagonda σε άλλες αγορές.

Από τότε δεν είχαμε δει κάποια δοκιμή του αυτοκινήτου, και το αμερικάνικο Motor Trend ήταν το πρώτο που το δοκίμασε. Για να κάνει κάποιος δικιά του μια από τις 200 Lagonda Taraf πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 696.000 λιρών Αγγλίας, ή αν προτιμάς 945.000 ευρώ ή 1.000.000 δολάρια  Το σούπερ πολυτελές σεντάν μήκους 5,4 μέτρων, βασίζεται στην VH πλατφόρμα της εταιρίας και διαθέτει ανθρακονημάτινα μέρη για να μειωθεί το βάρος.

Μπορεί να παραμετροποηθεί από το τμήμα Q by Aston Martin και κάτω από το καπό της βρίσκεται ο 6,0-λιτρος V12 κινητήρας απόδοσης 560 ίππων με 630 Nm ροπής, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με την ισχύ να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου.

https://youtu.be/TX3F71h_zOU

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...