Πώς θα δείχνουν τα Tesla με τα ηλιακά πάνελ στις οροφές τους;

Σχετικά άρθρα

tesla-solar-roof

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει κάμποσες αναφορές για την εξαγορά της SolarCity από την Tesla, κάτι με το οποίο μάλιστα έχουν αντιδράσει κάποιοι μέτοχοι της δεύτερης. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ο Musk θέλησε να ενώσει αυτές τις εταιρείες, γιατί έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ηλιακά πάνελ στις οροφές των αμαξιών της Tesla, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια.

Ο ισχυρός άντρας της Tesla, στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε για να ανακοινώσει τα κέρδη του τριμήνου, είπε επίσης πως όταν η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα έχει ολοκληρωθεί, η εταιρεία θα δώσει στην αγορά δύο νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης  της οροφής ηλιακής ενέργειας. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Είναι μια οροφή ηλιακής ενέργειας, και όχι εξαρτήματα πάνω στην οροφή.

tesla-gigafactory-solar-roof-01

Ο CEO της SolarCity, από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η περίπτωση, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για ηλιακά πάνελ τοποθετημένα στην οροφή -κάτι που ήδη κατασκευάζει η SolarCity- αλλά πως πρόκειται για την ίδια την οροφή!

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να καταλάβουμε, πως ο Musk δεν έχει σκοπό να τοποθετήσει ένα ηλιακό πάνελ -ναι, σαν αυτό του θερμοσίφωνά σου ένα πράμα- στην οροφή των αμαξιών του. Αυτό θα ήταν μια πραγματική καταστροφή! Αυτό που σχεδιάζει, πρόκειται να είναι μια οροφή, που θα έχει τον ρόλο ενός ηλιακού πάνελ, συγκεντρώνοντας ηλιακή ενέργεια και μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική για τις ανάγκες του αυτοκινήτου.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...