Πρόθυμες οι ομάδες να αγοράσουν μετοχές της F1

Σχετικά άρθρα

teasmbosses

Με αρκετά νωπή ακόμα την υπογραφή των στελεχών για την πώληση της Formula 1, ήδη έχουμε δει κάποια πράγματα που δείχνουν ότι το άθλημα οδεύει προς καλύτερες μέρες.

Έτσι, μετά την μείωση της τιμής των εισιτηρίων, οι ομάδες είναι ιδιαίτερα ένθερμες και θετικές στην προοπτική αγοράς μετοχών της Formula 1, ένα ενδεχόμενο που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η νέα ιδιοκτήτρια, Liberty Media.

Σήμερα, μόνο η Ferrari κατέχει ένα μικρό ποσοστό της F1, αλλά ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε:

Αυτή η ιδέα ακούγεται καλή. Αν είσαι σε θέση να ευθυγραμμίσεις τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη με ένα μακροπρόθεσμο όραμα, και κάνεις τις ομάδες μετόχους, υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα μπορούσες να λύσεις. Αλλά προφανώς αυτό είναι μια εμπορική και οικονομική απόφαση, και ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Στο ίδιο μήκος και ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, λέγοντας:

Νομίζω ότι είναι ένα λογικό πράγμα. Νομίζω ότι οι ομάδες είναι τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη στην F1, χωρίς τις ομάδες, δεν υπάρχει F1. Το να λάβουν οι ομάδες μια μειοψηφική συμμετοχή θα είχε νόημα, πρέπει να προσφέρεται σε όλες τις ομάδες με τους ίδιους όρους, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

Νομίζω το να κρατήσουν οι ομάδες τη μειοψηφική συμμετοχή θα ήταν το σωστό πράγμα, διότι τίποτα πέρα από αυτό, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσομε. Αλλά προφανώς έχει νόημα για τις ομάδες να συμμετέχουν στις μετοχές.

Ο Cyril Abiteboul της Renault είπε με την σειρά του:

Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Πολύ μεγάλη αξία έχει προκύψει για τους υφιστάμενους μετόχους της F1. Νομίζω ότι θα είναι ένα μεγάλο πράγμα, αν οι ομάδες της F1 ήταν σε θέση να πάρουν κάποια από αυτή την αξία, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρηματοδότηση των διαφόρων μερών της ομάδας.

Τέλος, η Monisha Kaltenborn της Sauber πρόσθεσε:

Είχαμε αυτά τα είδη των συζητήσεων. Νομίζω ότι είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Μπορεί να έχει νόημα να έχουμε όλες τις ομάδες να έχουν αυτή την ευκαιρία, καθώς και να εκπροσωπούνται. Στο τέλος της ημέρας, αυτό εξαρτάται από το τι παίρνεις και ποια τιμή θα έχει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr