Προχωρά η έρευνα της ΕΕ για την καταγγελία των Force India και Sauber

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Practice Day - Sepang, Malaysia

Ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που η Force India μαζί με την Sauber κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο ομάδες έχουν πολλά παράπονα για τον τρόπο που διοικείται το άθλημα, τον τρόπο κατανομής των χρημάτων και φυσικά τον τρόπο που λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον.

Επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν, ωστόσο η καταγγελία εξακολουθεί να εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως λέει ο αναπληρωτής επί κεφαλής της Force India, Bob Fernley. Μάλιστα, τονίζει πως το θέμα έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για μία υπόθεση που εκκρεμεί.

Έχουμε κάνει την καταγγελία, αυτό είναι γνωστό. Έχει περάσει από την δέουσα διαδικασία και μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει πάει σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την αίτηση για επιπλέον πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γνωρίζω ποιες από αυτές έχουν σταλεί. Από τη δική μας οπτική, επειδή είμαστε σε νομική διαδικασία μ’ αυτούς, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το τι γίνεται, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι σε αυτό το στάδιο από την πλευρά της ΕΕ.

Δεν είναι κατάλληλο για ‘μάς να συζητήσουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε νομική συμβουλή. Είναι λίγο υποθετικό, αλλά σίγουρα όλα είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι από τη δική μας πλευρά. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην αμφισβήτηση αυτών που πιστεύουμε, ότι είναι ένα πολύ αντι-ανταγωνιστικό σύστημα με όλες αυτές τις διμερείς συμφωνίες. Θα εξετάσουμε ό,τι χρειαστεί να κάνουμε.

Ο Fernley ρωτήθηκε, επίσης, και για τις αναφορές που κάνουν λόγο για ξεχωριστή καταγγελία στις ΗΠΑ όσον αφορά τα χρηματικά έπαθλα, χωρίς να διαψεύσει κάτι.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...