Η BMW, η VW και η Mercedes συζητούν για κοινό δίκτυο φόρτισης στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

bmw-ev-charger

Οι τρεις γερμανικές πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την Tank & Rast, την εταιρία που διαχειρίζεται τα πρατήρια στην Autobahn, προκειμένου μέχρι το 2020 να προσφέρουν ένα κοινό δίκτυο ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα υπάρχουν 230 σημεία φόρτισης, αλλά οι τρεις εταιρίες θέλουν το νούμερο αυτό να αυξηθεί στις 7.100 μέχρι το 2020, με την Tank & Rast να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 400 πρατήρια της στην Autobahn μέχρι το τέλος του 2017.

Τον περασμένο Μάιο η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, ώστε από κοινού να προωθήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Η συμφωνία αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση, μαζί με την BMW, την Daimler και την Volkswagen, θα επενδύσουν από κοινού 1 δισ. ευρώ για να αυξήσουν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτου. Οι αγοραστές των EV μοντέλων θα πάρουν μέχρι και 4.000 ευρώ επιδότηση, ενώ οι αγοραστές plug-in υβριδικών αυτοκινήτων θα πάρουν επιδότηση 3.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εξαιρούνται από την καταβολή του σχετικού φόρου για μια δεκαετία, με την συγκεκριμένη απόφαση να έχει αναδρομική ισχύ, δεδομένου ότι ισχύει και για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ποσοστό 50% και κοντά στα 300 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για την κατασκευή νέων σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη της έκταση της Γερμανίας. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί μόλις 25.000 ηλεκτρικά και 130.000 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα στη Γερμανία των 45 εκατ. αυτοκινήτων, με την καγκελάριο Μέρκελ να θέλει έως το 2020 να κυκλοφορούν περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά μοντέλα στους γερμανικούς δρόμους. Για να δούμε αν το νέο σχέδιο της Γερμανίδας πολιτικού καταφέρει να πείσει το κοινό της Χώρα της να στραφεί στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ειδικά όταν θέλει έως το 2030, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη Γερμανία να έχουν ουσιαστικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...