H Γερμανία θέλει αυτοκίνητα χωρίς ρύπους μέχρι το 2030

Σχετικά άρθρα

BMW_i3_charging_port

Σύμφωνα με στελέχη της Γερμανικής κυβέρνησης, στη χώρα, μέχρι το 2030, θα πρέπει όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται να έχουν ουσιαστικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, με την Γερμανία να έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να παρέχει επαρκή κίνητρα τους ανθρώπους της, ώστε αυτοί να στραφούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μόλις το 0,6% των αυτοκινήτων που κινούνται στους γερμανικούς δρόμους είναι σήμερα ηλεκτρικά, με τις προβλέψεις να μιλούν για ποσοστό 8% σε βάθος 10ετίας (2025). Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων της κατά 40% μέχρι το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, με την κυβέρνηση της Γερμανίας, πρόσφατα να ανακοινώνει ένα νέο μέτρο πρόγραμμα, με το οποίο προσδοκά να βρίσκονται 1 εκατ, ηλεκτρικά αυτοκίνητά στους δρόμους της έως το 2020. Απώτερος στόχος της Γερμανικής κυβέρνησης είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 80% με 95% μέχρι το 2050.

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 130.000 υβριδικά και 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία των 30 εκατομμυρίων βενζινοκίνητων και 14,5 εκατομμυρίων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Στις σχετικές ειδήσεις, ένα μικρό ισπανικό νησί, το Formentera στο οποίο μένουν 12.000 άνθρωποι θέλει να καταργήσει τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Κάθε χρόνο 15.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της, με τις αρχές του νησιού να έχουν θέσει ως στόχο την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Citroen έχει δωρήσει 6 E-Mehari στο νησί, με τις αρχές του νησιού να δηλώνουν πως το μέτρο αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση του χαρακτηριστικού τοπίου του νησιού, ενός τουριστικού προορισμού. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κατά την οποία θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης στο νησί. Η τοπική κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα στα ξενοδοχεία να μισθώσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους επισκέπτες τους, παρέχοντας τους φορολογικές ελαφρύνσεις για την εγκατάσταση φορτιστών. Παράλληλα, έκπτωση προσφέρει και η Citroen στα ξενοδοχεία για την αγορά E-Mehari.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...