Διάσημος Κορεάτης ηθοποιός μηνύει την Tesla

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Παρασκευή ο Ji Chang Son, ένας διάσημος ηθοποιός της Νοτίου Κορέας κατέθεσε αγωγή εναντίον της Tesla, μιας και υποστηρίζει πως το Model X του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιτάχυνε μόνο του, ενώ ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ του, μπαίνοντας μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του, τραυματίζοντας τον ίδιο και τον γιο του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος της Tesla δηλώνει για το περιστατικό πως ο Son, προτού καταθέσει την μήνυση, απείλησε την Tesla πως θα χρησιμοποιήσει την διασημότητα του για να πλήξει την εικόνα της εταιρίας, αν αυτή δεν συμφωνούσε να του δώσει χρηματική αποζημίωση αλλά και να παραδεχτεί πως το αυτοκίνητο επιτάχυνε μόνο του. Σύμφωνα με την Tesla, τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπήρχε κάποια δυσλειτουργία στο αυτοκίνητο της, μιας και τα δεδομένα του αυτοκινήτου δείχνουν πως ο Son πατούσε “τέρμα” το πεντάλ του γκαζιού κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και πως πολιτική της είναι να στέκεται μόνο στα αποδεικτικά στοιχεία και να μην ενδίδει σε τελεσίγραφα. Ο Ji Chang Son ανέβασε τις φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook και στην αγωγή του υποστηρίζει πως υπήρξαν ακόμη 10 περιστατικά αιφνίδιας ακούσιας επιτάχυνσης σε Model X.

Στις σχετικές ειδήσεις, o YouTuber Marques Brownlee κατηγορεί την Tesla πως το Model S P100D που αγόρασε πρόσφατα είναι ελαττωματικό, μιας και δύο φορές έχει χαλάσει η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης. Την πρώτη φορά που το σύστημα χάλασε, το Model S είχε διανύσει λιγότερα από 160 χλμ, με την Tesla να του αντικαθιστά την κρεμαγιέρα, με το σύστημα να χαλάει για δεύτερη φορά μετά από 9.335 χλμ. Τον περασμένο Μάιο, ένας ακόμη κάτοχος Model S αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα το οποίο λύθηκε με απλή επανεκκίνηση του αυτοκινήτου, με την Tesla να μην διαγιγνώσκει κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα