Νέα Maserati GranTurismo το 2015, μαζί με νέο entry-level σπορ μοντέλο

Σχετικά άρθρα

O CEO της Maserati, Harald Wester ανακοίνωσε ότι η νέα GranTurismo μαζί με ένα νέο entry-level σπορ μοντέλο θα βγούνε στην αγορά το 2015.

Σε ότι αφορά τις νέες GranTurismo και GranCabrio, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Maserati, Lorenzo Ramaciotti θα είναι μικρότερες σε διαστάσεις από τα τωρινά μοντέλα και ίσως θα αλλάξουν φιλοσοφία μοιάζοντας περισσότερο σε αυτή της Jaguar XK, δημιουργώντας έτσι τον κατάλληλο χώρο για το νέο μεγάλο sportcar που ετοιμάζουν.

Σχετικά με το νέο entry-level διθέσιο μοντέλο. Θα τεθεί κάπου απέναντι από τις Jaguar F-Type και Porsche 911 και θα βασίζεται πάνω στο σασί της Alfa Romeo 4C. Οι φήμες το θέλουν να ονομάζεται GranSport, να έχει μήκος περίπου 4.4 μέτρα, να διαθέτει monocoque σασί κατασκευασμένο από carbon, να ζυγίζει 1.200 κιλά και μηχανικά θα φορά είτε τον υπάρχον V8 4.7-λίτρων, είτε έναν turbo V8, είτε έναν twin-turbo V6 της Ferrari. Ανεξαρτήτου επιλογής, θα αποδίδει κοντά στα 460 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον Webster, η Maserati θέλει το αυτοκίνητο να έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από την 911 Turbo, αλλά να κοστίζει λιγότερο. Η παραγωγή του δεν θα είναι περιορισμένη και στόχος είναι να πουλά 1.500 με 2.000 μονάδες ετησίως.

[Πηγή: What Car]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...