Επίσημο: Ανανεωμένα Cupra Formentor και Leon

Σχετικά άρθρα

H Cupra παρουσίασε σήμερα τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon με σκοπό να τα διατηρήσει φρέσκα για το υπόλοιπο του κύκλου ζωής τους.

Το Formentor είναι το best seller μοντέλο της εταιρείας και το καλύτερο σε πωλήσεις A-CUV στην Ευρώπη. Πέρυσι άγγιξε παγκοσμίως την κορυφή των πωλήσεων με περισσότερες από 120.100 παραδόσεις αυτοκινήτων.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Cupra παρέδωσε 56.600 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ ο Μάρτιος ήταν ο μήνας ρεκόρ όλων των εποχών της μάρκας με 23.800 παραδόσεις.

Τα ανανεωμένα Formentor και Leon υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Στο εμπρός μέρος βλέπουμε το λογότυπο της Cupra να βρίσκεται στο καπό, ήτοι το τολμηρό κεντρικό σημείο στο “πρόσωπο” με μύτη καρχαρία, που καθορίζει την επιθετική εμφάνιση του αυτοκινήτου, με τα τριγωνικά LED φώτα και το μεγάλο, τολμηρό κάτω στόμιο.

Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί και στο πίσω μέρος, με το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο της Cupra να είναι φωτιζόμενο. Υπάρχουν νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey.

Το εσωτερικό προσφέρει αίσθηση υψηλότερης ποιότητας, με νέα σχεδιασμένα στοιχεία όπως η κεντρική κονσόλα. Βελτιωμένα είναι επίσης και τα υλικά, ενώ υιοθετούν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων των bucket καθισμάτων, που είναι επενδυμένα είτε με 73% ανακυκλωμένες μικροΐνες, είτε με δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον.

Ακόμα, υπάρχει νέος και βελτιωμένος ψηφιακός πίνακας, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment, που πλέον είναι 12,9 ιντσών.

Μηχανικά, και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με μια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπιο υβριδικό σύνολο (eTSI), TDI (ντίζελ) και eHybrid (plug-in υβριδικό ). Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού συνόλου αποδίδει 272 άλογα, ενώ προσφέρει περισσότερα από 100 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και είναι πλέον συμβατή και με γρήγορη φόρτιση (μέχρι 50 kW DC φόρτιση).

Αποκλειστικά διαθέσιμος για το Formentor και το Leon Sportstourer είναι ο 2,0-λιτρος κινητήρας βενζίνης (TSI) που αποδίδει 333 άλογα με τεχνολογία διαχωριστή ροπής και φρένα της Akebono.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Onvo L60 με έως 1.000+ χλμ. αυτονομία

Σήμερα, ο κόσμος γιορτάζει τη διεθνή ημέρα οικογένειας και η Nio αποφάσισε να λανσάρει επίσημα την νέα υπομάρκα της, με όνομα Onvo, τα μοντέλα...

Επίσημο: BYD Shark, το πρώτο pickup της εταιρίας

Μετά από μια σύντομη καμπάνια teasαρίσματος, η BYD αποκάλυψε στην Πόλη του Μεξικό το Shark, ήτοι το πρώτο της pickup. Αυτό τίθεται απέναντι στα...

Το νέο Subaru Forester θα κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ

Η Subaru ανακοίνωσε ότι η έκτη γενιά του Forester θα γίνεται και στο εργοστάσιο της στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η παραγωγική ικανότητα...

Αυτό είναι το Avatr 07, που τίθεται απέναντι στο Tesla Model Y

Διέρρευσαν σήμερα φωτογραφίες και μερικές τεχνικές προδιαγραφές του Avatr 07 από το υπουργείο βιομηχανίας και πληροφορικής της Κίνας, ώστε το μοντέλο να πάρει την...