O Stefano Domenicali θέλει περισσότερους sprint αγώνες αλλά οι πιλότοι αντιδρούν

Σχετικά άρθρα

O πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε πως θα ήθελε περισσότερους sprint αγώνες κατά τη διάρκεια των επόμενων σεζόν της Formula 1. Φέτος έχουν προγραμματιστεί 6 sprint αγώνες, με τον ένα να έχει διεξαχθεί στο GP της Κίνας, ενώ ο επόμενος είναι αυτή την εβδομάδα στο Grand Prix του Μαϊάμι.

Οι sprint αγώνες έχουν δεχτεί ανάμικτες κριτικές από οδηγούς και οπαδούς, με τον Max Verstappen να είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές των αγώνων sprint αν και παραδέχτηκε πως η φετινή μορφή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο πρόσθεσε πως η Formula 1 θα πρέπει να κρατήσει μια ισορροπία, λέγοντας πως ήδη το καλεντάρι έχει 24 Grand Prix και στα 6 από αυτά υπάρχουν αγώνες sprint.

Η μορφή του sprint ήταν καλύτερη, λίγο πιο απλή, θα έλεγα. Αλλά ας μην το παρακάνουμε, γιατί κάνουμε ήδη 24 αγώνες το χρόνο και έξι αγώνες sprint. Το καταλαβαίνω. Υποθέτω ότι κάνει όλο και καλύτερα νούμερα τηλεθέασης, αλλά φέρνει περισσότερο άγχος στους μηχανικούς και στις ομάδες. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αλλά ας μην πιστεύουμε ότι τώρα χρειαζόμαστε 12 sprint αγώνες γιατί θα έχουν αντίκτυπο στους ανθρώπους των ομάδων.

Ο Lando Norris της McLaren πρόσθεσε:

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ κακό για εμάς τους οδηγούς, ειλικρινά. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αυτοί που θα παραπονεθούν. Αλλά είναι οι εκατοντάδες μηχανικοί που πρέπει να ταξιδεύουν τόσο πολύ. Δεν είναι υγιές γι ‘αυτούς. Δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, το πρόβλημα δεν είναι σε εμάς. Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο την υπόλοιπη ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα