O Bernie Ecclestone δεν ανυσηχεί για το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ του αγώνα του Nurburgring λόγω ελαστικών

Σχετικά άρθρα

Bernie-Ecclestone-and-Paul-Hembery_2959012

Το Βρετανικό GP έχει πλήξει τόσο την εικόνα της Pirelli όσο και της Formula 1 γενικότερα, αφού τα σκασμένα ελαστικά έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο στις ομάδες όσο και στους θεατές.

Έτσι υπάρχουν φήμες πως οι πιλότοι ίσως μποϊκοτάρουν τον αγώνα του Nurburgring το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά ο Bernie Ecclestone δηλώνει πως αυτό δεν θα γίνει.

Η FIA μαζί με την Pirelli αποφάσισαν μια σειρά αλλαγών, επιτρέποντας στη Pirelli να κάνει δοκιμές ελαστικών χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός στα μονοθέσια που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να φέρει λάστιχα στη Γερμανία τα οποία δεν θα είναι προβληματικά.

Η Pirelli ανακοίνωσε πως στη Γερμανία θα φέρει πίσω ελαστικά με δομή από κέβλαρ αντί για ατσάλι, όπως εκείνα που πρωτοδοκίμασε στον αγώνα του Καναδά. Με δεδομένο ότι και αυτά τα ελαστικά είναι ασύμμετρα, θα απαγορεύεται αυστηρά η εναλλαγή τους (δεξιά-αριστερά), ενώ τα εμπρός ελαστικά θα παραμείνουν ως έχουν.

Στη συνέχεια θα εισαχθεί μια νέα σειρά ελαστικών, από τον επόμενο γύρο στην Ουγγαρία, τα οποία θα συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των ελαστικών του 2012 με την απόδοση των γομών του 2013. Ουσιαστικά, θα έχουν δομή και κατασκευή ίδια με εκείνη του 2012, η ​​οποία εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Ενώ οι γόμες  θα είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται το 2013 και θα εγγυώνται ταχύτερους χρόνους και ευρύτερο φάσμα λειτουργίας.

Ο Ecclestone σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση οι οδηγοί να μην τρέξουν στο Ring, αλλά μάλλον o γερό-Bernie ξεχνά το τι είχε γίνει στην Ινδιανάπολη το 2005, όταν τότε μόνο 6 μονοθέσια έτρεξαν στον αγώνα, τα οποία φορούσαν ελαστικά της Brigestone, αφού τα άλλα 14 μονοθέσια δεν έτρεξαν λόγω προβλημάτων των ελαστικών της Michelin.

[Πηγή: BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...