Montoya: Η Ferrari πήγαινε καλά μόνο όταν ο Schumacher ήταν εκεί

Σχετικά άρθρα

Juan-Pablo-Montoya

Το χαμένο κρίκο στην αλυσίδα για την επιτυχία της Ferrari, προσδιόρισε ο πρώην αντίπαλος της Scuderia, Juan Pablo Montoya. Η ομάδα του Maranello απέχει εδώ και 5 χρόνια από τους τίτλους και ο πρώτος αγώνας του 2014 δεν αναπτέρωσε τις ελπίδες των φίλων της, πως κάτι τέτοιο θα αλλάξει φέτος.

Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα μετράει μόλις 6 νίκες, αφού τα μονοθέσια της αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην αρχή της σεζόν, τα οποία δεν λύνονταν κατά τη διάρκειά της. Ανάλογα με το πως βλέπει ο καθένας την κατάσταση, μπορεί να υποστηρίξει πως περισσότερο έφταιγε για αυτό η έλλειψη σωστής αεροδυναμικής σήραγγας, η στελέχωση των τμημάτων, το κεφάλι της ιεραρχίας ή η κάτω του μετρίου απόδοση του δεύτερου οδηγού της ομάδας. Όμως, ο Montoya υποστηρίζει πως από τη Ferrari λείπει ο Michael Schumacher.

Μιλήσαμε μία φορά στα έξι χρόνια που αγωνιστήκαμε ο ένας ενάντια στον άλλο. Ήταν ένας ανταγωνιστής, δεν ήταν ένας φίλος. Η Formula 1 είναι πολύ κλειστή και ως οδηγός της McLaren δεν μπορούσα να πάω και να καθίσω στο motor home της Ferrari.

Όμως, ο μόνος καιρός που η Ferrari τα πήγαινε καλά, ήταν όταν ο Michael βρισκόταν εκεί.

Οι αρετές του Schumacher γύρω από το δέσιμο της ομάδας, την αρχηγική θέση μέσα σε αυτή και την εξέλιξη του μονοθεσίου είναι γνωστές και ο Montoya, παρότι υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη κόντρα κατά τη συνύπαρξή τους στο σπορ, φαίνεται να δίνει μεγαλύτερο βάρος στον οδηγό.

_91J0001

Από την άλλη πλευρά, η κριτική προς το πρόσωπο του Stefano Domenicali συνεχίζεται και ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia και νυν Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, προτρέπει τον Ιταλό να αγνοήσει την κριτική, αφού αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει ακόμη κι όταν όλα θα πηγαίνουν καλά, και να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα.

Πάντα με επέκριναν, ακόμη και όταν κερδίζαμε συνέχεια. Μας επέκριναν για τις πολλές νίκες και ότι κάναμε το πρωτάθλημα βαρετό.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Ferrari ήταν πάντα ένας από τους πρωταγωνιστές ακόμη και αν δεν κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κατακτήσει και πάλι.

Το μόνο που μπορώ να πω στο Domenicali, είναι ότι θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος και την εστίασή του στα πραγματικά προβλήματα και όχι στο τι λένε οι άλλοι.

Ο Domenicali παραδέχθηκε την υστέρηση της F14 T έναντι των πρωταγωνιστών του αγώνα στη Μελβούρνη, ζητώντας απ’ όλους να μείνουν ενωμένοι και να αντιδράσουν σαν ομάδα. Το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς έρχεται σε λιγότερο από μια εβδομάδα και σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσια, πριν τον ερχομό στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Πάντως, οι οπαδοί της Ferrari θα περιμένουν να δουν, έστω και μικρή, βελτίωση στο Sepang International Circuit.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...