Το επόμενο Honda Civic θα εφοδιάζεται και με έναν turbo 1500άρη κινητήρα

Σχετικά άρθρα

New-Honda-Civic

Η Honda γίνεται η τελευταία εταιρία που υιοθετεί την υπερτροφοδότηση για να αυξήσει την απόδοση και παράλληλα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση. Όπως δήλωσε ο Επικεφαλής Εξέλιξης της φίρμας, Yoshiharu Yamamoto, “η downsized υπερτροφοδότηση θα είναι στην βάση, ακόμα και για το Civic.”

Περιμένουμε το νέο Honda Civic να παρουσιαστεί ακόμα και στο τέλος του 2015 ενώ ο κινητήρας στο οποίο αναφερόταν ο Yamamoto-san, δεν είναι άλλος από τον turbo 1500άρη, του οποίου η παραγωγή ξεκινά σίγουρα εντός του έτους. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, θα προσφέρεται λογικά στην βάση της γκάμας του Civic ενώ μαζί με αυτόν, θα υπάρχει και ένα ατμοσφαιρικό σύνολο. Η απόδοση του turbo κινητήρα αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή που προσφέρουν οι ατμοσφαιρικοί 2.0 και 2.4 λίτρων αλλά με σαφώς καλύτερη ροπή και οικονομία καυσίμου.

Μάλιστα, η Ιαπωνική εταιρία ποντάρει πολλά σε αυτόν τον κινητήρα, ειδικά στις Η.Π.Α. όπου “δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες με turbo μοντέλα” και γι’ αυτόν τον λόγο, η Honda επενδύει περίπου $340 εκατομμύρια στο εργοστάσιο της στο Ohio. Στόχος είναι η αναβάθμιση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, ώστε η παραγωγή των κινητήρων να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Honda δεν ανακοίνωσε πόσους κινητήρες θα παράγει εκεί, αλλά μέσω ενός προμηθευτή, προέκυψε το νούμερο των 200.000 ανά έτος.

ΠηγήAutonews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...