Αγριεύει η πλευρά του Van der Garde, ζητά κατάσχεση εξοπλισμού ή και προσωρινή φυλάκιση της Kaltenborn!

Σχετικά άρθρα

Monisha Kaltenborn

Κι εγώ φαινόταν πως οι δικηγόροι των Sauber και Giedo van der Garde αναζητούσαν μία συμβιβαστική λύση χωρίς την παρέμβαση του δικαστηρίου, τα πράγματα μόνο έτσι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Κατ’ αρχάς, ξέρεις ότι η Sauber έχασε τη δίκη ενώ απορρίφθηκε και η έφεση που είχε ασκήσει, έτσι περίμενες να δεις τον Van der Garde στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ωστόσο, δεν ήταν εκεί, και οι Marcus Ericsson και Felipe Nasr βρέθηκαν κανονικά μέσα στην C34. Αυτό συνέβη διότι ο Van der Garde δεν έχει την ανανεωμένη super licence, γεγονός που δε σου επιτρέπει να πάρεις μέρος σε Grand Prix, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA.

Όπως υποστηρίζει, όμως, ο Jim Peters, δικηγόρος του Van der Garde, υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Sauber, διότι θα μπορούσε να λύσει το θέμα με μία μόνο υπογραφή, μετά το e-mail που τους είχαν στείλει την Πέμπτη. Ο Peters λέει ότι οι δικηγόροι της Sauber του απάντησαν πως, από τη στιγμή που δεν έχουν συμβόλαιο με το Van der Garde, δεν είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην ανανέωση.

Ο δικηγόρος δε σταματά να ρίχνει βολές κατά της ελβετικής ομάδας, λέγοντας ότι αυτή είναι το πραγματικό εμπόδιο στον Ολλανδό και μάλιστα ζήτησε από το δικαστήριο κατάσχεση του εξοπλισμού της Sauber. Το θέμα είναι πότε, όμως; Πριν ή μετά από το Αυστραλιανό Grand Prix; Στα λόγια του Peters υπήρχε η επόμενη εβδομάδα, αλλά η ανακοίνωση της νομικής πλευράς του Van der Garde ζητά λίστα περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν στην Αυστραλία, έτσι αφήνουν να εννοηθεί ότι η κατάσχεση μπορεί να γίνει και πριν από την Κυριακή, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη συμμετοχή της ομάδας στον πρώτο αγώνα.

Πέρα από αυτό, οι δικηγόροι ζητούν την προσωρινή κράτηση της επί κεφαλής της ομάδας, Monisha Kaltenborn ή ένα βαρύ πρόστιμο, το οποίο φυσικά θα καθοριστεί από το δικαστήριο και όχι από τους ίδιους. Όσο για την Kaltenborn, λέει πως όλα αυτά δεν είναι ικανά να την απομακρύνουν από τη θέση της, ενώ τονίζει πως η κατάσταση αυτή έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα, ωστόσο δεν δήλωσε γιατί η Sauber δεν πήρε μέρος στο FP1.

Από την πλευρά τους, οι άλλοι οδηγοί της Formula 1 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα όσα γίνονται και εμφανίζονται αντίθετοι με τη στάση της Sauber απέναντι στον Van der Garde. Το θέμα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Victoria και αναμένουμε εξελίξεις που μπορεί να είναι καθοριστικές ακόμα και για τη συμμετοχή της Sauber στον Κυριακάτικο αγώνα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...