Alonso: Έπρεπε να φύγω από την Ferrari 1-2 χρόνια νωρίτερα

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso in the garage.

Όσο η Ferrari θα βελτιώνεται και θα κερδίζει, ενώ η McLaren-Honda θα αντιμετωπίζει δυσκολίες, ο Fernando Alonso δεν πρόκειται να ηρεμήσει από τους δημοσιογράφους. Με την δράση να ξεκινά σε περίπου 22 ώρες από τώρα, ο Ισπανός ρωτήθηκε για την επιλογή του να αφήσει τη Scuderia με σκοπό να επιστρέψει στο Woking, τονίζοντας πως, εκ των υστέρων, ίσως να έπρεπε να έχει αποχωρήσει από το Maranello ένα με δυο χρόνια νωρίτερα.

Μάλλον, έπρεπε να φύγω νωρίτερα. Το αυτοκίνητο δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικό και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο θλιβερά. Έτσι, ίσως ένα ή δύο χρόνια λιγότερα να ήταν το καλύτερο. Αλλά ξέρετε πως προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερό μας και παλέψαμε μέχρι τέλος τον κάθε αγώνα.

Δεν ήθελα να τα παρατήσω και συνεχώς ήθελα να συνεχίσω να πιστεύω ότι ήταν δυνατόν (να κερδίσουμε) και να κρατήσω το όνειρο ζωντανό. Μετά όμως από πέντε χρόνια στη Ferrari, όπου ήμουν δεύτερος όλη την ώρα, νομίζω ότι ήταν αρκετό αυτό για μένα.

Fernando Alonso on track.

Ο μάνατζερ του Ισπανού θεωρεί πως ο πελάτης του θα παλέψει για τον τίτλο το 2016, με τον Alonso να αποφεύγει να απαντήσει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Παρόλα αυτά, ο Fernando δείχνει πως υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα της McLaren, λέγοντας πως είτε χάσουν, είτε κερδίσουν, θα το κάνουν όλοι μαζί.

Πέρυσι συνειδητοποίησα ότι, με την κυριαρχία της Mercedes, δεν ήταν δυνατό να κερδίσω με την Ferrari σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και ένα νέο πρότζεκτ ήταν η καλύτερη ιδέα. Η McLaren ήταν ένα τολμηρό σχέδιο, επειδή ήταν εντελώς νέα, αλλά είμαστε μία ομάδα και κερδίζουμε και χάνουμε μαζί.

Με την Ferrari μερικές φορές κερδίζετε ή χάνετε ανάλογα με την διάθεση της ομάδας γενικότερα. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με κάποια καλά πράγματα και μερικά άσχημα πράγματα, και όπως είπα, είναι καλό να βιώσεις εμπειρίες εκεί.

Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, είναι να κερδίζεις και να αισθάνεσαι ανταγωνιστικός, και αυτή τη στιγμή η Mercedes είναι η ομάδα που θα πρέπει να νικήσουμε.

Για τον αγώνα στο Βέλγιο, η McLaren θα έχει νέο κινητήρα από την Honda, και πιθανότατα κάποια προβλήματα με ποινές που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

ΠηγήThe Circuit
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...