Raikkonen: Ο Bottas θα κατηγορήσει εμένα

Σχετικά άρθρα

WJ5R9349

Κανέναν ρόλο δεν παίζει η εθνικότητα όταν μιλάει ο ανταγωνισμός στον μηχανοκίνητο και γενικότερα στο αθλητισμό. Η αρχή έγινε στη Ρωσία, όταν ο Kimi Raikkonen χτύπησε τον Valtteri Bottas, στερώντας του την τρίτη θέση του βάθρου. Οι δύο οδηγοί είχαν και ξανά επεισόδιο μεταξύ τους, στο χθεσινό αγώνα. Αυτή τη φορά, ζημιωμένος βγήκε ο Raikkonen, αλλά οι αγωνοδίκες -σωστά- δεν τιμώρησαν τον Bottas, αφού έκριναν πως ό,τι έγινε, ήταν αγωνιστικό συμβάν.

Οι δηλώσεις μετά από τέτοια περιστατικά πάντα έχουν ενδιαφέρον, και ο «Iceman» δεν πιστεύει ότι φταίει ο ίδιος για ό,τι έγινε, αλλά ότι ο Bottas θα τον κατηγορήσει. Μάλιστα, υποστηρίζει πως, το να μιλήσει με τον Bottas, δε θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα γι’ αυτόν και τη Ferrari, η οποία είχε τον χειρότερο φετινό της αγώνα.

GP MESSICO F1/2015

Τον είδα στην εξωτερική στην προηγούμενη στροφή (στη στροφή 4), ήταν δύσκολο, αλλά, αν ρωτήσετε εμένα, είμαι σίγουρος ότι θα με κατηγορήσει. Είμαι σίγουρος ότι, αν είχε βρεθεί πάνω στα kerbs, τότε θα υπήρχε χώρος, αλλά γλιστρούσε εκεί, μπλόκαρε στον εμπρός τροχό και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Έπρεπε να στρίψω κάποτε, δεν μπορούσα να πάω ευθεία. Ήμουν εκεί, αλλά δεν είχε νόημα να περάσω από εκεί, επειδή είμαι σίγουρος ότι ο καθένας θα έχε την άποψή του. Τα ΜΜΕ προσπαθούν πάντα να κατηγορήσουν κάποιον, αλλά αυτό δε βοηθάει κανέναν.

Δε νομίζω πως, αν συζητήσω μαζί του, θα βοηθήσει ή θα αλλάξει κάτι. Ό,τι έγινε, έγινε. Ίσως τώρα να νιώθει καλύτερα για ό,τι έγινε στη Ρωσία. Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Στο τέλος, έτσι είναι οι αγώνες. Αν νιώθει καλύτερα, είναι καλύτερο γι’ αυτόν. Τα πράγματα έχουν συγκεκριμένο τρόπο που ισορροπούν στο μέλλον. Ήταν ένα κακό Σαββατοκύριακο για εμάς, αλλά πηγαίνουμε στο επόμενο ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε καλά αποτελέσματα. Δεν ήταν καλό για εμένα ή την ομάδα, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και δυστυχώς το έχουμε περάσει αυτό για μεγάλο διάστημα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

Valtteri Bottas

Ούτε ο οδηγός της Williams αναλαμβάνει κάποια ευθύνη. Ο 26χρονος πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να γίνεται συζήτηση, τονίζοντας πως η κατάσταση ήταν στον έλεγχό του, ενώ ταυτόχρονα ευχαριστεί την ομάδα του για την απόφαση να μπει στα pits και να βάλουν τη μέση γόμα, διότι έτσι πήρε το δεύτερο φετινό βάθρο και το 8o στην καριέρα του.

Δεν ξέρω αν πραγματικά υπάρχει κάτι να πούμε. Για ‘μένα, είχαμε σκληρή μάχη και κανονικά, υπάρχει χώρος για δύο μονοθέσια σε ένα chicane σαν κι αυτό, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχε. Προφανώς και δε θα υποχωρήσω, παλεύω για θέσεις. Υπολόγισα το ρίσκο, νομίζω πως υπήρχε μια ικανοποιητική πιθανότητα να περάσεις εκεί. Αλλά, τελείωσε έτσι. Ήταν ατυχία που υπήρξε ξανά σύγκρουση.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή απόφαση από την ομάδα: ήξεραν ότι θα επέστρεφα στην ίδια θέση μετά από το pit stop. Και διαλέξαμε τη μέση γόμα επειδή φαίνεται πως λειτουργούσε καλύτερα στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και φάνηκε να έπιασε. Είδα τον Daniil να γλιστρά στην τελευταία στροφή και κατάφερα να πάω κοντά και να περάσω.

ΠηγήFIA, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...