Λάθος της Ferrari ο αποκλεισμός του Vettel

Σχετικά άρθρα

GP ABU DHABI F1/2015

Ήταν το 2012, όταν ο Sebastian Vettel ξεκίνησε από το pit lane τον αγώνα στο Abu Dhabi, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Αύριο, ελπίζει πως θα μπορέσει να κάνει κάτι παρόμοιο, καθώς ξεκινά από την 16η θέση. Αρχικά, τον είδαμε να χάνει θέσεις, αφού όλοι οι οδηγοί έβαλαν τα πολύ μαλακά ελαστικά για το τέλος του Q1, βγαίνοντας την τελευταία στιγμή κι αυτός για τη δική του προσπάθεια.

Ήταν, όμως, πολύ αργά, έτσι δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του, επιστρέφοντας στα pits. Ο Γερμανός είναι απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή, αλλά αρνείται να καταλογίσει την ευθύνη σε κάποιον από την ομάδα, τονίζοντας πως το μονοθέσιο δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα.

Τίποτα δραματικό δεν έγινε, δεν υπήρχε τίποτα λάθος με το μονοθέσιο, αλλά το σχέδιο δεν ήταν σίγουρα να βγούμε κατευθείαν έξω στο Q1. Νομίζαμε ότι ο γύρος που είχαμε κάνει με τα μαλακά ελαστικά ήταν αρκετά καλός, αλλά, στο τέλος, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Δεν εκτιμήσαμε σωστά την κατάσταση και δυστυχώς δεν βγήκαμε.

Πέρασε αρκετός χρόνος συζητήσεων για το τι έγινε, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι ξέρουμε και πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος πήρε την απόφαση να σταματήσουμε τον γύρο. Σαν ομάδα, δεν πήραμε τη σωστή απόφαση σήμερα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε.

Το Yas Marina Circuit δεν είναι μία πίστα που ευνοεί τα προσπεράσματα, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νέες πίστες. Παρ’ όλα αυτά, ο Seb πιστεύει ότι θα έχει την ταχύτητα για να κερδίσει πολλές θέσεις, ωστόσο παραδέχεται ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Όσο κερδίζεις θέσεις, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Αλλά, είμαστε αρκετά πιο γρήγοροι από πολλά αυτοκίνητα, έτσι ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τα προσπεράσουμε. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, έτσι ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι με τη στρατηγική. Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι μπορείς να προσπεράσεις, αν και κάποιες φορές δεν είναι εύκολο. Δεν είναι απίθανο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr