Η Lister παρουσίασε το Knobbly Stirling Moss Edition, αξίας €1.2 εκατ.

Σχετικά άρθρα

Lister_Jaguar_Knobbly_Stirling_Moss_Edition_01

Στις αρχές του 2015, ένα σχεδόν μήνα μετά τον θάνατο του Brian Lister, ιδρυτή της Lister Cars και σχεδόν ενάμιση χρόνο από τότε ανακοινώθηκε η συγχώνευση των George Lister Engineering, Brian Lister Light Engineering και Lister Storm σε μία εταιρία με την επωνυμία Lister Motor Company Limited, η εταιρία παρουσίασε το πρώτο “νέο” Lister Knobbly κατασκευασμένο με τις παλιές προδιαγραφές.

Σήμερα, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει σε περιορισμένη παραγωγή 10 αυτοκινήτων, την ειδική έκδοση Stirling Moss του μοντέλου. Τα αυτοκίνητα θα είναι στα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού Lister, που έδωσε τη νίκη στον Sir Stirling Moss στο Silverstone του 1958.

Ο λόγος της παραπάνω έκδοσης είναι ότι κανένα από τα αυθεντικά αυτοκίνητα δεν διασώζονται σήμερα, κάνοντας τα νέα 10 να είναι τα μοναδικά που θα υπάρχουν.

Lister_Jaguar_Knobbly_Stirling_Moss_Edition_05

Όπως και το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Moss, τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν τα χαμηλής οπισθέλκουσας εμπρός “μακρύ φτερά», κάρτερ και συμπλέκτη, “καβούκι” διαφορικού από μαγνήσιο, με το σωληνωτό σασί να είναι από ελαφρύ χάλυβα.

Η χρήση μαγνησίου (αντί αλουμινίου) γίνεται και στο σώμα του Lister, κάτι που αυξάνει το χρόνο παραγωγής από τέσσερις έως έξι εβδομάδες, σε 12 έως 18 εβδομάδες, με το συνολικό του βάρος να είναι 30% μικρότερο σε σχέση με το αλουμινένιο.

Κάθε αυτοκίνητο θα είναι βαμμένο στα αυθεντικά χρώματα του αγωνιστικού, πράσινο και κίτρινο, ενώ θα διαθέτει και την υπογραφή του Βρετανού -θρύλου- οδηγού, ο οποίος θα κάνει και την παράδοση του στους τυχερούς αγοραστές.

Lister_Jaguar_Knobbly_Stirling_Moss_Edition_04

Η Lister ανακοίνωσε ότι κάθε ένα από αυτά, θα κοστίζει £1 εκατ. (περίπου €1,2 εκατ.), με την παραγωγή του να ξεκινάει αργότερα μέσα στη χρονιά, με τις παραδόσεις να αναμένονται την άνοιξη του 2017.

Μηχανικά, θα φοράει τον ίδιο 3,8-λίτρων εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Jaguar, που φοράει και το “νέο” Knobbly, ο οποίος αποδίδει 330 ίππους και 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο κιβώτιο, επίσης της Jaguar. Πληροί τους κανονισμούς της FIA για ιστορικούς αγώνες, ενώ επιταχύνει από τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτ, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300+ χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...