Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Hispano Suiza Carmen Sagrera

Σχετικά άρθρα

H Hispano Suiza ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαλύψει την τελευταία της δημιουργία, με όνομα, Carmen Sagrera, στις 13 Ιουνίου στο κτήμα Mas Solers στο Sant Pere de Ribes της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την εταιρία, ένας ιαπωνικός θρύλος λέει ότι υπάρχει μια αόρατη κόκκινη κλωστή που ενώνει ανθρώπους που προορίζονται να είναι μαζί. Αυτό το νήμα μπορεί να τεντωθεί, να συρρικνωθεί ακόμα και να μπερδευτεί, αλλά δεν σπάει ποτέ.

Αν και μπορεί να τους χωρίζει η απόσταση, ο χρόνος ή οι περιστάσεις, αυτό το νήμα θα κρατά τους ανθρώπους πάντα ενωμένους και θα τους οδηγήσει τελικά να βρουν ο ένας τον άλλον και τελικά να είναι μαζί.

Η Hispano Suiza γεννήθηκε το 1904 από μια απρόβλεπτη ένωση, μια στιγμιαία σύνδεση δύο ανθρώπων, του Damia Mateu και του Marc Birkigt, ενός επιχειρηματία και ενός μηχανικού που “έπρεπε” να διασταυρωθούν, ακριβώς σαν μια άγνωστη δύναμη να τους είχε φέρει κοντά.

Το 2024 η Hispano Suiza γιορτάζει την 120η επέτειό της, με το Carmen Sagrera να παίρνει το όνομά του από την περιοχή La Sagrera της Βαρκελώνης, όπου ο Hispano Suiza έχτισε ένα εργοστάσιο στις αρχές της δεκαετίας του 1910.

Το μοντέλο θα είναι μια εξέλιξη του Carmen, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το Sagrera θα ολοκληρώσει τη γκάμα της, καθώς θα ενταχθεί στα Carmen και Carmen Boulogne.

Αυτό σημαίνει ότι το Carmen Sagrera θα είναι το τρίτο μοντέλο στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας. Θα διαθέτει μπαταρία 103 kW, η ίδια που έχει ήδη τοποθετηθεί στο Carmen Boulogne.

Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο από τον Francesc Arenas και θα φέρει σημαντική εξέλιξη στην αεροδυναμική. Αυτή η εξέλιξη προκύπτει από την τεχνογνωσία της τεχνικής ομάδας, με επικεφαλής τον CTO, Juan Fernández.

Το πίσω μέρος του Carmen Sagrera κυριαρχείται από μια μεγάλη carbon αεροτομή, η οποία δίνει στο μοντέλο μια ακόμα πιο σπορ εμφάνιση, χωρίς να διακυβεύεται η φιλοσοφία του hyperlux των μοντέλων της Hispano Suiza.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η θρυλική TWR αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο, ένα restomod της Jaguar XJS

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, ξεκινά μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η νέα...

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...