Η Audi πατεντάρει σχέδια για cabrio SUV

Σχετικά άρθρα

Το 2007, η Audi είχε δείξει στην έκθεση του Los Angeles το Cross Cabriolet Concept Quattro, με το οποίο η γερμανική εταιρία μας έδειχνε πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα cabrio SUV. Έκτοτε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την παρουσίαση μιας τέτοιας έκδοσης, και τα μόνα που έχουμε δει είναι τα Nissan Murano Crosscabriolet και Range Rover Evoque Convertible.

Με την κατάθεση των συγκεκριμένων φωτογραφιών για καταχώρηση πατέντας απο την Audi, αυτή φαίνεται ότι μας δείχνει να ενδιαφέρεται μελλοντικά για ένα τέτοιο μοντέλο. Άγνωστο ποιο μοντέλο θα μπορούσε να αποτελέσει βάση, αλλά πιθανότατα θα είναι το νέο Q8.

Από τα συγκεκριμένα σκίτσα, η Audi μας δείχνει και μια καινοτόμο προσέγγιση ως προς το σχεδιασμό της ανοιγόμενης οροφής, η οποία υπόσχεται να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Αυτό γιατί ένα μεγαλύτερο, από το σύνηθες, μέρος της παραμένει στην θέση του, καλύπτοντας τα κεφάλια των εμπρός επιβατών.

Τέλος, με την αποθήκευση μόνο του μεσαίου τμήματος της οροφής στον χώρο αποσκευών, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη ως προς την χωρητικότητα του τελευταίου, όταν είναι ανοιχτή η οροφή.

ΠηγήAutoguide

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα