Σε δημοπρασία μια Lamborghini και Porsche στο Μεξικό, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε φτωχούς

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Μεξικού θα βγάλει σε δημοπρασία μια Lamborghini, αρκετές Porsche, σπίτια καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από γκάνγκστερς, εγκληματίες, βαρόνους ναρκωτικών και πρώην πολιτικούς, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα που βοηθά φτωχούς.

Η πρώτη δημοπρασία θα γίνει την Κυριακή και περιλαμβάνει 77 οχήματα, συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. δολάρια. Ανάμεσά τους, εκτός από την Lamborghini Murcielago του 2007 και αρκετές Porsche, συναντάμε επίσης μερικές Corvette και μοντέλα της Mercedes. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε δύο δήμους της πολιτείας Oaxaca, που συγκαταλέγονται μεταξύ των φτωχότερων δήμων στη χώρα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει και μια δημοπρασία στην οποία θα βγούνε στο σφυρί τρία σπίτια αξίας τουλάχιστον 7 εκατ. δολαρίων, με τα συγκεκριμένα χρήματα να πηγαίνουν σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης των νέων από τα ναρκωτικά. Τα έσοδα μιας άλλης δημοπρασίας κοσμημάτων θα διατεθούν στους κατοίκους των κοινοτήτων στο Guerrero, όπου πολλές οικογένειες αγωνίζονται να βγάλουν τα προς τα ζην από την καλλιέργεια οπιούχου παπαρούνας.

Μια έκθεση του 2017 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σημείωσε ότι πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι το Μεξικό έχασε ετησίως μεταξύ 5% και 9% του ΑΕΠ του από τη διαφθορά.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο, ο αριστερός πρόεδρος Ομπραδόρ έθεσε σε εκκίνηση προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους, μείωσε τους μισθούς των ανώτατων κλιμακίων δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε ότι εξοικονομεί δημόσιο χρήμα εξαλείφοντας τη διαφθορά. Ο Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος αποφεύγει πολυτέλειες και οδηγεί στους δρόμους της πρωτεύουσας ένα Volkswagen Jetta, πρόσθεσε ότι δύο αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο, δωρεά από τον βασιλιά της Ιορδανίας, θα πάνε στην Εθνική Φρουρά, μια νέα δύναμη ασφαλείας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...