Η ABB λανσάρει τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Η σουηδική/ελβετική εταιρία τεχνολογίας ABB παρουσίασε τον Terra 360, ο οποίος είναι αρθρωτός φορτιστής, που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα, με δυναμική κατανομή ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να περιμένει τη σειρά του για να φορτίσει, αλλά θα συνδέει απλώς το όχημά του σε ένα άλλο βύσμα.

Ο νέος ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος έχει μέγιστη ισχύ 360 kW και είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είτε θέλουν να φορτίσουν λίγο τη μπαταρία τους, ενώ ψωνίζουν σε ένα κατάστημα.

Το καινοτόμο σύστημα φωτισμού του φορτιστή καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία φόρτισης και δείχνει την κατάσταση φόρτισης (SoC) της μπαταρίας, καθώς και τον υπολειπόμενο χρόνο πριν από το τέλος μιας βέλτιστης περιόδου φόρτισης.

Εκτός από την τοποθέτησή τους σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ιδιωτικών οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων, οι φορτιστές Terra 360 θα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στους χώρους στάθμευσης μιας εταιρείας για τη φόρτιση στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βαν και φορτηγών. Επιπλέον, οι φορτιστές Terra 360 καταλαμβάνουν μικρό χώρο και μπορούν να εγκατασταθούν σε μικρές αποθήκες ή παρκινγκ όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Η εμφάνιση των φορτιστών Terra 360 μπορεί να γίνει πλήρως εξατομικευμένη, με τη χρήση διαφορετικού φύλλου αλουμινίου ή αλλάζοντας το χρώμα των λωρίδων φωτισμού LED. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συμπεριληφθεί μια ενσωματωμένη οθόνη 27 ιντσών για αναπαραγωγή βίντεο και εικόνων.

Ο Frank Muehlon, πρόεδρος του E-mobility τμήματος της ABB, δήλωσε σχετικά:

Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εφαρμόζουν δημόσια πολιτική που ευνοεί τα ηλεκτρικά οχήματα και τα δίκτυα φόρτισης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και ειδικά για σταθμούς φόρτισης που είναι γρήγοροι, βολικοί και εύχρηστοι, είναι υψηλότερη από ποτέ.

Ο Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ταιριάζουν σε διάφορες ανάγκες, είναι το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της ζήτησης και την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας στην ABB, Theodor Swedjemark, ο οποίος είπε:

Είναι μια συναρπαστική μέρα για την ABB, η οποία ως παγκόσμιος ηγέτης στην ταχυφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, κατέχει βασικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Με τις οδικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του κλιματικού στόχου της Συνθήκης του Παρισιού. Επίσης, θα δώσουμε το παράδειγμα αλλάζοντας ολόκληρο τον στόλο μας με περισσότερα από 10.000 οχήματα, σε οχήματα μη ρυπογόνα.

Οι φορτιστές υψηλής ισχύος της ABB αναπτύσσονται ήδη σε όλο τον κόσμο μέσω των συνεργασιών της εταιρίας με διεθνείς φορείς φόρτισης, όπως η Ionity και η Electrify America.

Ο Terra 360 της ABB θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από το τέλος του 2021 και στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις περιοχές Ασίας -Ειρηνικού μέσα στο 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla teasάρει το ρομποταξί της

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο teasάρει το ρομποταξί της που θα παρουσιαστεί στις 8 Αυγούστου. Το ρομποταξί είναι πλήρως αυτόνομο,...

Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρική Porsche Macan

Την προηγούμενη Τρίτη, 14 Μαΐου, η Porsche γιόρτασε την επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης στο εργοστάσιο παραγωγής της στη Σαξονία, με την έναρξη της παραγωγής...