Άκουσε τον απίστευτο ήχο του V8 κινητήρα της Ferrari F355 να αντηχεί σε ένα δάσος

Σχετικά άρθρα

Για πολλούς petrolheads που μεγάλωσαν τη δεκαετία του 1990, η Ferrari F355 ήταν το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο. Χάρη στην εκπληκτική της εμφάνιση, τον flat-plane-crank V8 3,5-λίτρων κινητήρα που “ουρλιάζει” και τη δυναμική συμπεριφορά, η F355 ήταν βελτιωμένη από κάθε άποψη από την 348 που αντικατάστησε.

Η F355 ήταν η γέφυρα μεταξύ των “αναλογικών” αυτοκινήτων που η Ferrari έχτισε το όνομά της και των πιο τεχνικά εξελιγμένων αυτοκινήτων που ακολούθησαν. Μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της μάρκας αφού σχεδιάστηκε για να διατηρεί το πνεύμα της Ferrari, ενσταλάσσοντας παράλληλα μεγαλύτερη χρηστικότητα και πρακτικότητα – δύο πράγματα στα οποία η εταιρεία είχε δώσει ελάχιστη έμφαση στο παρελθόν.

Ο V8 των 3,5 λίτρων ήταν ο πρώτος πενταβάλβιδος κινητήρας της Ferrari και απέδιδε 380 ίππους, έχοντας όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ. Ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διαχειριζόταν την ισχύ, τουλάχιστον αρχικά, μιας και το 1997 η Ferrari πρόσφερε για πρώτη φορά το 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων F1 με paddles, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για το εμβληματικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με το “χτένι”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τι επίδοση πετυχαίνει το Nissan Sunny GTI στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

Ένα διαφορετικό  διαφορετικό τεστ αποφυγής ταράνδου το συγκεκριμένο, με το αυτοκίνητο της δοκιμής να είναι ένα Nissan Sunny GTi με 143 άλογα που φορά...