Δες έναν εικονικό γύρο της νέας πίστας στη Σαουδική Αραβία, με υψομετρική διαφορά 108 μέτρων

Σχετικά άρθρα

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2021 στη προσωρινή διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Τζέντα (Jeddah Corniche Circuit), με τη διοργανώτρια του αγώνα να κάνει εξ αρχής γνωστό ότι ετοιμάζει μια νέα πίστα υψηλών προδιαγραφών στο Qiddiya.

Ο αγώνας στο Jeddah Corniche Circuit θα γίνεται μέχρι το 2027, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για τη νέα πίστα και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα onboard video από προσομοιωτή με οδηγό τον Alex Wurz, που μας δείχνει τη χάραξη της νέας πίστας.

H σχεδίαση της φέρει την υπογραφή του πρώην οδηγού της F1, Alex Wurz, και -φυσικά- του γνωστού σχεδιαστή πιστών, Hermann Tilke. Η νέα πίστα θα είναι κατηγορίας Επιπέδου 1, με το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της να είναι οι συνεχείς αλλαγές υψομέτρου, με το υψηλότερο σημείο να έχει διαφορά 108 μέτρων με το χαμηλότερο, σε ένα γύρο με 21 στροφές.

Το κεντρικό στοιχείο αυτού είναι το λεγόμενο “Blade”, ήτοι μια στροφή με φωτισμό LED και ανωφέρεια 70 μέτρων, που ισοδυναμεί με περισσότερες από 20 ορόφους.

Η πρόθεση είναι η πίστα Qiddiya Speed Park Track να συνδυάζει τις αρετές των μόνιμων πιστών και αυτών στους δρόμους, ώστε να περιλαμβάνει πολλαπλές διαμορφώσεις και τμήματα υψηλής και αργής ταχύτητας μέσα σε ένα γύρο.

Οι παραδοσιακές κερκίδες των φιλάθλων θα αντικατασταθούν από πολλά σημεία και βεράντες θέασης. Επιπλέον, εντός των εγκαταστάσεων της πίστας θα υπάρχει ένας συναυλιακός χώρος καθώς και rollercoaster που θα κινείται παράλληλα με την πίστα.

Η πίστα απέχει σχεδόν 50 χλμ. από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου νέου συγκροτήματος ψυχαγωγίας και εμπορικού πάρκου που κατασκευάζεται με φόντο μια οροσειρά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τι επίδοση πετυχαίνει το Nissan Sunny GTI στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

Ένα διαφορετικό  διαφορετικό τεστ αποφυγής ταράνδου το συγκεκριμένο, με το αυτοκίνητο της δοκιμής να είναι ένα Nissan Sunny GTi με 143 άλογα που φορά...

Marko: Υπάρχουν ήδη σχέδια για αλλαγές στη διαδρομή του Μονακό

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Μονακό ήταν αυτό του πως μπορούν να βελτιωθούν οι αγώνες στο πριγκιπάτο. Τα αυτοκίνητα...