Η Nissan κατοχύρωσε το “R-Hybrid”, έρχεται υβριδικό GT-R;

Σχετικά άρθρα

nissan-trademarks-r-hybrid-name-is-the-hybrid-gt-r-underway-65760_1

H Nissan πρόσφατα κατοχύρωσε το όνομα “R-Hybrid” κάνοντας για ακόμη μια φορά τις φήμες να φουντώσουν πως επίκειται υβριδική έκδοση του GT-R. Αν κάποιος παρατηρήσει το παραπάνω σήμα θα διαπιστώσει πως το “R” είναι γραμμένο με την ίδια γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί στο λογότυπο του GT-R η Nissan.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για υβριδικό GT-R, αφού ακόμη και ο αντιπροέδρος της Nissan Βορείου Αμερικής στο τμήμα πωλήσεων και marketing, Jose Munoz, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως το επόμενο GT-R θα ηλεκτρίσει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Το νέο Nissan GT-R αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2017-2018 και θα μπορούσε να εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα, είτε παρόμοιο με αυτό των Infiniti M35h και Infiniti Essence concept, είτε με ένα σύστημα αποτελούμενο κομπρέσσορα και έναν generator, το οποίο θα τοποθετηθεί στον υπάρχον V6 twin-turbo κινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας θα μειώσει τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο.

Επίσης ο βενζινοκινητήρας της νέας γενιάς του GT-R θα διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων αλλά και start/stop, σε μια προσπάθεια της Nissan να μειώσει τόσο τη κατανάλωση του, όσο και τις εκπομπές CO2. Το ίδιο έκανε και η Lamborghini στη MY2013 Aventador.

Θα είναι φαρδύτερο και χαμηλότερο και σχεδιαστικά θα αποκτήσει πιο σπορ σχεδίαση με τον μπροστά προφυλακτήρα να αυξάνει τη σταθερότητα στις υψηλές στροφές αφού θα παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη.

Η Nissan φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν οι Ferrari, McLaren και Porsche, οι οποίες έχουν επιλέξει στα νέα τους hypercar (LaFerrari, P1 και 918 Spyder) να τα εξοπλίσουν με υβριδικούς κινητήρες. Άραγε το μέλλον της αυτοκίνησης είναι υβριδικό;

[Πηγή: Caranddriver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...