H Nissan λέει ότι το επόμενο GT-R θα “ηλεκτρίσει” τους fans του

Σχετικά άρθρα

nissan gt-r logo (1)

Και το τελευταίο προπύργιο των απανταχού petrolheads θα πέσει; Θα γίνει και αυτό υβριδικό; Αν όντως ισχύουν τα λόγια του αντιπροέδρου της Nissan Βορείου Αμερικής στο τμήμα πωλήσεων και marketing, Jose Munoz, τότε πρέπει να περιμένουμε ότι το GT-R R36 θα διαθέτει κάποιο είδος υβριδικού κινητήρα.

Ο Munoz δήλωσε ότι μέσα στο 2013 πρέπει να περιμένουμε μια επίσημη δήλωση από τη Nissan, η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θα ηλεκτρίσει τους θαυμαστές του GT-R σε όλο τον κόσμο.

Η Nissan φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν οι Ferrari, McLaren και Porsche, οι οποίες έχουν επιλέξει στα νέα τους hypercar (LaFerrari, P1 και 918 Spyder) να τα εξοπλίσουν με υβριδικούς κινητήρες.

Nissan GT-R

Το νέο Nissan GT-R αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2017-2018 και ίσως θα μπορούσε να εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα, είτε παρόμοιο με αυτό των Infiniti M35h και Infiniti Essence concept, είτε με ένα σύστημα αποτελούμενο κομπρέσσορα και έναν generator, το οποίο θα τοποθετηθεί στον υπάρχον V6 twin-turbo κινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας θα μειώσει τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο.

Επίσης ο βενζινοκινητήρας της νέας γενιάς του GT-R θα διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων αλλά και start/stop, σε μια προσπάθεια της Nissan να μειώσει τόσο τη κατανάλωση του, όσο και τις εκπομπές CO2. Το ίδιο έκανε και η Lamborghini στη MY2013 Aventador.

Θα είναι φαρδύτερο και χαμηλότερο και σχεδιαστικά θα αποκτήσει πιο σπορ σχεδίαση με τον μπροστά προφυλακτήρα να αυξάνει τη σταθερότητα στις υψηλές στροφές αφού θα παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη.

[Πηγή: MotorTrend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...