Dragtimes Unlim 500+ Destination: Greece [Photo Gallery]

Σχετικά άρθρα

IMG_5900

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Τυμπάκι της Κρήτης διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Unlim 500+ και οι Ρώσοι του DragTimes είχαν φέρει πολλά από τα θηρία που μέχρι χτες είχες συνηθίσει να βλέπεις μόνο στο YouTube. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Φτάνοντας στο Τυμπάκι του Ηρακλείου πίσω από το μόνο Ελληνικό – Χανιώτικο Nissan GT-R που θα έτρεχε απέναντι από τους Ρώσους μπαίνουμε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και παρκάρουμε δίπλα στον αεροδιάδρομο.

IMG_6583

Πριν καλά καλά βγούμε από το αυτοκίνητο καταφτάνει ένα πολύ εντυπωσιακό κομβόι. Είναι ο Ρουμάνος οδηγός, Cezar Negoita με την Lamborghini Aventador, το Nissan GT-R και το BMW X6-M. Ωραίος τύπος, χαλαρός.

IMG_5620

Λίγα μέτρα πιο κάτω ήταν μαζεμένα όλα τα Ρωσικά υπερόπλα. Χαζεύεις και ακούς Ρώσους και Κρητικούς σε ένα μπέρδεμα γλωσσών. Τα αυτοκίνητα πολλά, αν μετρήσαμε καλά 10 GT-R,  ανάμεσά τους και δύο GT-R που αρκετοί από εσάς γνωρίζετε καλά. Το πρώτο αυτό του Yury που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μίλι, και το δεύτερο αυτό της Exelixis Motorsports που πρόσφατα είχε σπάσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 8,47 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 277km/h. Αν το όνομα της εταιρίας σας φαίνεται γνώριμο, αυτό είναι επειδή πρόκειται για μία εταιρία με έδρα στην Ρουμανία που ιδρύθηκε από τον Razvan Constantin και τον Θεόδωρο Περιμένη. Ακόμα είδαμε το εντυπωσιακό Saleen S7, το Juke-R, την Lamborghini Gallardo της Underground Racing, τρεις πολύ γρήγορες Porsche και αρκετά άλλα Ρωσικά θηρία. Οι Ρώσοι οδηγοί μάλλον είχαν ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, οπότε το πρωί, την ώρα που διεξαγόταν και το Ελληνικό Drag Day έβλεπες μόνο τους μηχανικούς τους να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους.

IMG_6020

Την ώρα που οι μηχανικοί έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες, είδαμε και δύο πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο Ελληνικό Drag Day δύο Ελληνοαμερικάνων που ζουν στα Χανιά και δουλεύουν στην Αμερικάνικη βάση. Αυτές ήταν μια Jaguar XKR  και μια Mustang. Το καλύτερο όμως δεν στο είπα, Ελληνικές πινακίδες με μηδενική φορολογία λόγο της Αμερικάνικης βάσης. Πολύ φιλικοί ιδιοκτήτες.

IMG_6489

Σιγά σιγά αρχίζουν να φτάνουν και οι οδηγοί και να βάζουν μπρος. Το ελληνικά αυτοκίνητα σταματάνε και οι Ρώσοι παίρνουν θέση. Με σύμμαχο τον καιρό και τον  κόσμο που βρέθηκε στο Τυμπάκι για να θαυμάσει τα Ρωσικά αυτοκίνητα το πρώτο αμάξι είχε πάρει θέση.

IMG_6897

Δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν οι Ρώσοι στη  Ελλάδα και να μην γίνει έστω και ένα λάθος στην συνεννόηση. Έτσι έγινε λοιπόν και στο Τυμπάκι καθώς όταν το πρώτο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε το μίλι κάπως κατάφερε να χαθεί στο τερματισμό. Αυτό δημιούργησε κάποια προβληματάκια στην ροή της εκδήλωσης καθώς οι Ρώσοι στην αρχή καθυστερούσαν αρκετά να πάρουν θέση με τον κόσμο να περιμένει. Λίγο αργότερα όμως επανήλθαν δυναμικά.

IMG_7063

Ρώσοι χωρίς καλό φαγητό και ποτό δεν γίνεται, έτσι οι φίλοι και οι μηχανικοί των οδηγών είχαν στήσει το δικό τους πάρτι με barbeque. Από το event δεν έλειπαν και  εντυπωσιακές παρουσίες από την Ρωσία που σε συνδυασμό με τα αυτοκίνητα σε έκαναν να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι σίγουρα σε άλλη χώρα.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις 202 φωτογραφίες

Οι Ρώσοι του Dragtimes θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν οργανωμένοι σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί Ελληνικό event αγώνων αυτοκινήτου. Live streaming στο YouTube, WiFi για να βλέπουν οι οδηγοί και ο κόσμος τα αποτελέσματα live, αμέτρητες κάμερες, ασύρματοι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τα απρόοπτα για εμάς , φυσιολογικά ίσως για τους Ρώσους δεν έλειψαν με την Lamborghini Gallardo Nera Underground Racing R2 με τα 1750 άλογα, δυστυχώς να πιάνει φωτιά. Προηγουμένως όμως είχε πιάσει στο μίλι τα 392 χλμ/ώρα με χρόνο εξόδου 22,6 δευτ. Οι απώλειες συνεχίστηκαν με μηχανικές βλάβες σε Porsche και Nissan.

Παρόλα αυτά την παράσταση θα έλεγε κανείς ότι έκλεψε ο ήχος της Aventador που άφηνε τον κόσμο με ανοιχτά τα στόματα. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και της Κυριακής μπορείς να τα δεις στον παρακάτω πίνακα. Εγώ θα σου πω ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και video αν και μπορείς να βολευτείς προσωρινά με τα μίνι videos που έχουμε βάλει στο Instagram.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

results 1

Κάνε κλικ εδώ για να δεις 199 φωτογραφίες

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

results 2

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...