Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Σχετικά άρθρα

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000 παραδόσεις. Συγκεκριμένα πέρυσι η ιταλική εταιρία παρέδωσε 10.112 αυτοκίνητα (+10% σε σχέση με το 2022), με την αγορά των ΗΠΑ να παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της παγκοσμίως.

Έτσι εξηγούνται και τα έσοδα ύψους 2,66 δισ. ευρώ, 12,1% περισσότερα από το 2022 και λειτουργικά κέρδη 723 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,8% σε σύγκριση με τη προηγούμενη χρονιά.

Η εταιρία παρουσίασε περιθώριο κέρδους 27,2%, με τον Stephan Winkelmann, πρόεδρο και CEO της Lamborghini να δηλώνει:

Η Automobili Lamborghini συνεχίζει να σπάει, με συνέπεια και σε διάφορους τομείς, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές και το όραμά μας ήταν σωστές και συνέβαλαν στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα των 723 εκατ. μαζί με το λειτουργικό περιθώριο 27,2% είναι σαφείς ενδείξεις ότι η στρατηγική που υιοθετήθηκε είναι ορθή. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε το μέλλον και να σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια με νέους και απαιτητικούς στόχους: ένα μέλλον που ήδη από το 2024 θα δει σημαντικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του νέου Urus PHEV και του αντικαταστάτη της Huracan, και νέες προκλήσεις όπως το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αντοχής με το SC63.

Best-seller μοντέλο της ήταν ξανά η Urus με 6.087 παραδώσεις, με την Huracan να παραδίδει 3.962. Επιπλέον η Lamborghini παρέδωσε τις τελευταίες 12 Aventador και άλλα 51 αυτοκίνητα με V12 κινητήρες, όπως η Countach.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...