Η Pirelli σκέφτεται ν’ αγοράσει ένα μονοθέσιο του 2013 για τις δοκικές της

Σχετικά άρθρα

Pirelli

Σε μερικές ώρες, γράφεται το τέλος τής φετινής σεζόν, στο Interlagos τής Βραζιλία, εκεί που ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει τον αγώνα και πάλι από την 1η θέση. Οι ομάδες, όμως, έχουν επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στη νέα σεζόν εδώ και μερικές εβδομάδες, και σίγουρα δεν είναι οι μόνες, καθώς η Pirelli ετοιμάζει τα ελαστικά που θα δώσει τη νέα σεζόν, μέσα σ’ ένα θολό τοπίο, όπως έχει δηλώσει ο Paul Hembery.

Από το 2009, όπως γνωρίζεις, απαγορεύονται οι δοκιμές εντός τής σεζόν, έτσι η Pirelli δεν κατάφερε να κάνει κάποιες δοκιμές κάποιων πειραματικών ελαστικών για τη νέα σεζόν. Η ιταλική εταιρεία έφερε μαζί της στη Βραζιλία 44 σετ πειραματικών ελαστικών (2 για κάθε οδηγό), τα οποία θα χρησιμοποίησαν στα FP1 και FP2, κάτι που δεν έγινε, όμως, λόγων των κακών καιρικών συνθηκών.

Το πρόβλημα για την Pirelli είναι ότι δεν έχουν σαφείς εντολές από τη FIA για το πώς θα είναι τα νέα ελαστικά, με τον Hembery να τονίζει ότι πρέπει να βρουν ένα μονοθέσιο του 2013, για να μπορέσουν να πάρουν καλύτερα δεδομένα για τα ελαστικά, ή ακόμα και ν’ αγοράσουν κάποιο.

Αν οι ομάδες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτό, θ’ αγοράσουμε ένα μονοθέσιο, όπως κάναμε στο παρελθόν, με την Toyota και τη Renault. Δεν μπορούν να μας απαγορεύσουν να τρέξουμε μ’ ένα μονοθέσιο του 2013, γιατί απλά δεν είμαστε ανταγωνιστές. Θα πάρουμε τα δεδομένα μόνο για ‘μάς, και κάθε ομάδα μπορεί να στείλει έναν παρατηρητή αν θέλει.

Ο Βρετανός εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά την απογοήτευσή του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τις δοκιμές των ελαστικών, λέγοντας:

Σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ελαστικά. Κανένας κατασκευαστής, ούτε η Bridgestone και η Michelin θα ήθελαν να επιστρέψουν στη Formula 1 κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, υποστηρίζει ότι η βρετανική ομάδα δεν αρνείται να δώσει την MP4-28 στην Pirelli, και μάλιστα αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα των δοκιμών, αλλά μέσα στο βρετανικό μονοθέσιο θα βρίσκεται ο Kevin Magnussen, που θα είναι ο επίσημος οδηγός τής ομάδας για το 2014, κάτι έχει σηκώσει αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες, όπως είναι λογικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Mercedes AMG, Ross Brawn, είπε ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν την Pirelli, αλλά κανείς δε θέλει ν’ αποκτήσει πλεονέκτημα κάποια ομάδα μέσα απ’ αυτές τις δοκιμές.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...