Vergne: Αυτή η έκτη θέση είναι σαν βάθρο!

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Singapore - Practice

Έναν εκπληκτικό αγώνα έκανε χθες στη Σιγκαπούρη ο Jean-Eric Vergne. Ο Γάλλος έμεινε εκτός Q3 το Σάββατο, εξαιτίας οδηγικού λάθους, όμως την Κυριακή κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και να πάρει μια πανάξια έκτη θέση, με τον ίδιο να δηλώνει πως αισθάνθηκε σαν να ανέβηκε στο βάθρο. Όμως, ο δρόμος του Vergne μέχρι εκεί δεν ήταν εύκολος, έχοντας να ξεπεράσει και το ντεσαβαντάζ δυο ποινών, οι οποίες τον πείσμωσαν ακόμη περισσότερο.

Η έκτη θέση είναι σαν βάθρο για μας και είμαι πολύ χαρούμενος! Είχα δύο ποινές σήμερα: Η πρώτη ήταν δικό μου λάθος, στην δεύτερη ο Maldonado δεν μου άφησε καθόλου χώρο. Τέλος πάντων, αυτό με έκανε ακόμα πιο πεινασμένο για να πάρω αρκετούς βαθμούς στο τέλος.

Δεν ήμουν καλός χθες (σ.σ. προχθές) στις κατατακτήριες, έκανα ένα λάθος και είπα την ομάδα πως ήμουν έτοιμος να τους το ξεπληρώσω και αυτό έκανα. Νομίζω πως έδειξα τις δυνατότητές μου και νομίζω ότι έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα, επειδή αυτή την εποχή πιέζω για το επόμενο έτος.

F1 Grand Prix of Singapore
Οι μηχανικοί της Toro Rosso πανηγυρίζουν την έκτη θέση του JEV.

Στους τρεις τελευταίους γύρους, ο JEV προσπέρασε με τη σειρά τους Hulkenberg, Raikkonen και Bottas, καταφέρνοντας μάλιστα να δημιουργήσει και διαφορά μεγαλύτερη των 5 δευτερολέπτων που του στοίχισε η ποινή που προστέθηκε στο συνολικό του χρόνο. Όσο για την κίνηση πάνω στον Kimi, ο Γάλλος τόνισε πως η προηγούμενη στον Hulkenberg ήταν που τον γέμισε αυτοπεποίθηση για να ρισκάρει.

Απλά το προσπάθησα! Είχα περάσει το Hulkenberg και αυτό μου έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να το κάνω (και στον Kimi).

Ο Vergne παλεύει για το μέλλον του στη Formula 1 και σίγουρα, εμφανίσεις σαν τη χθεσινή μόνο καλό μπορούν να του κάνουν. Αυτό, όμως, που δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για την καριέρα του, είναι το γεγονός πως η Red Bull άφησε το μανατζάρισμα του, με το Γάλλο να μην αποτελεί μέρος των σχεδίων της ομάδας, σε αντίθεση για παράδειγμα με το Sebastien Buemi, που ναι μεν δεν είχε θέση στη F1, αλλά έμεινε στους κόλπους της, έχοντας και την απαραίτητη οικονομική στήριξη.

Είναι αλήθεια, δεν έχω καμία μάνατζερ τώρα. Είμαι μόνος μου για να ξεκαθαρίσω τις επιλογές μου. Ξέρω πως μάλλον θα πρέπει να έχω κάποιον, αλλά τώρα είμαι 99 τοις εκατό μόνος μου και έτσι έχουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τη Red Bull. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να κλείσω τη σεζόν όσο καλύτερα και όσο ψηλότερα μπορώ.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr